Oranje Nassau verliest ook laatste oefenwedstrijd.

Gepubliceerd op
26 augustus 2023

Probeert trainer Heerlijn de a.s. tegenstanders zand in de ogen te strooien, is ON minder sterk dan werd verwacht, of zijn er nog teveel selectiespelers met vakantie, ziek, zwak en misselijk of geblesseerd. Wie het weet mag het het zeggen. Wat ik tot nu toe gezien heb geeft denk ik niet de echte kracht van ON weer. Tenminste wat de uitslagen betreft.

Door Bert Postma

Geweldig mooie momenten werden afgewisseld met persoonlijke fouten en tactisch onbenul. Briljante acties volgden op soms momenten waar de technische staf grijze haren (voor zo ver aanwezig) van krijgt. Na Buitenpost hadden we toch wel gehoopt op een overwinning in de voorbereiding. Het reserve team van ACV zou het slachtoffer moeten zijn. Echter ACV beschikt over een grote selectie en ook het schaduw team speelt een heel behoorlijk potje voetbal. Vanaf de aftrap namen ze het heft in handen en ON moest achteruit. 

In de 12e minuut spatte een knal van ACV uiteen boven doelman Joar Terpstra van ON. Een eerste waarschuwing dus. In de 22e minuut werd een fraaie voorzet van rechts even fraai binnen geschoten door ACV spits Hagenauw. 0 - 1. Joar Terpstra was kansloos. In de 35e minuut kon hij met een fraaie redding voorkomen dat ACV verder uitliep. In de 42e minuut was Thomas Careman dicht bij de gelijkmaker, maar de paal stond succes in de weg. ACV kon toch met 0 - 2 gaan rusten omdat in de 44e minuut de zich niet fit voelende Tim Deelen balverlies leed en zijn tegenstander Max Jasper onbelemmerd de bal langs Terpstra kon schieten. 

Na rust zagen we een beter ON en kwamen er ook mogelijkheden om dichter bij de Assenaren te komen. Dat gebeurde dan ook halverwege de tweede helft. toen Tyson dos Santos de bal voor het doel slingerde waar Ezra Schrijver, even vrij gelaten, de bal voor het inkoppen had. 1 - 2. Hier en daar was er al een gele kaart uitgedeeld door scheidsrechter Adem Secer in het af en toe stevige duel en in de 72e minuut kon ACVer no 24 met rood vertrekken na een vermeende elleboog stoot. In de 78e minuut benutte Peter van Son de vrijheid en knalde vanaf +- 22 meter de 2 - 2 op het score bord. Het wachten was op de 3 - 2, maar na een snelle counter kon Lesley Scholten namens ACV tussen twee ON verdedigers in(foei) de 2 - 3 binnenkoppen. Wat de waarde van de oefenuitslagen zal zijn zullen we a.s. zaterdagmiddag in Haren weten, als ON haar 1e bekerwedstrijd speelt tegen de plaatselijke v.v. Gorecht.

De foto's van vanmiddag vind je hier

 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.