Oranje Nassau wint van Be Quick, maar verdient nog geen punten

Gepubliceerd op
31 augustus 2024
ON werd helaas nog niet met wedstrijdpunten voor de overwinning beloond, maar kreeg van het aanwezige publiek wel alvast lovende woorden voor het vertoonde spel. Misschien was opponent Be Quick bij vlagen optisch wat sterker of zoals enkele BQ-ers noemden, beter. Wat we in elk geval zaterdagmiddag al wel hebben kunnen zien, deze eerste klasse gaat weer veel spannende en goede wedstrijden opleveren..
Door Bert Postma

De wedstrijd werd in gang gezet door  Be Quick en geleid door de heren Huizinga en assistenten Huizenga en Mak. Be Quick trok direct fel van leer en, na wat later bleek, uitblinker Erwin Heidekamp kon vol aan de bak. De gasten vielen aan over links en de bal werd fraai voor het doel getrokken waar Patrick Helbig frank en vrij van dichtbij Heidekamp kon verschalken. 1 - 0. Moet gezegd worden dat de ON verdediging nog op koude banden stond. Er waren nog maar drie minuten gespeeld. Vijf minuten later alweer een fraaie redding van de ON keeper. ON begon lekker mee te voetballen en het was back Rick Hansen die met snode plannen mee ten aanval trok. In de 12e minuut haalde hij van buiten het strafschopgebied verwoestend uit en joeg de bal in het kruis, van het nog maagdelijke doel, achter de grote en verraste doelman Stein Borkhuis. 1 - 1. ON kreeg de overhand over het geschrokken Be Quick en was in de 30e minuut dichtbij een voorsprong. Twee minuten later werd een fraaie aanval,  door de weer rappe Tim Deelen, vervolgd door Rick Wiersma, die op zijn beurt, Ezra Schrijver in stelling bracht. De voorsprong was daar. 2 - 1. De oudjes doen het ook nog best Joost.  Terwijl het publiek zichtbaar genoot, werd ze wel even een slecht moment voorgeschoteld. Be Quick spits Guus Broekema moest behoorlijk geblesseerd van het veld geholpen worden. Wij van ON hopen voor jou een spoedig herstel, zodat we je weer in de competitie kunnen ontmoeten.

De tweede helft werd natuurlijk aangevangen met de nodige veranderingen in de teams om de trainers een nog beter beeld te geven voor als het straks om de knikkers gaat. Be Quick leek wat sterker te worden en ON ging wat meer op de verdediging oefenen. (Grapje naar enkele Be Quick aanhangers). Toch was het in de 53e minuut gastheer Oranje Nassau dat de voorsprong vergrootte. Rick Wiersma wipte de bal als een hockeyer op de uitgestoken arm van de ongelukkige Roelof Reusken en verdiende daar dus een strafschop mee. Hij schoot zelf deze pingel zeer beheerst en onhoudbaar voor Borkhuis, via de binnenkant paal binnen. 3 - 1. Be Quick drong sterk aan om wat aan deze stand te doen, maar telkens weer lag die dekselse Heidekamp in de weg. Toch werd ook hij, net als iedereen volkomen verrast door de grandioze bal (hoe moet je zoiets noemen?) in de kruising. Schepper van dit moois was Siemen Krikke. De stand 3 - 2. Er was nog twintig minuten te gaan en de Esserberg- bewoners deden hun uiterste best voor de gelijkmaker, maar de Oranje verdediging gaf geen krimp, met aan het hoofd dat gele monster. Be Quick mocht nog van geluk spreken dat de uitslag bij enkele ON counters niet uitgebreid werd. Trainer Marco Sanders van Be Quick liet na afloop weten niet tevreden te zijn. Logisch als je verloren hebt, maar ook de ON trainers zullen nog verbeteringen willen zien. Jammer voor keeperstrainer Peter van der Sluis, dat hij door afwezigheid niet kon genieten van zijn pupil. Wel genoten heeft bijna het geheel aanwezige publiek. Ook een oefenwedstrijd kan zeer aantrekkelijk zijn. Volgende week zaterdag speelt ON haar eerste bekerwedstrijd in en tegen Bedum.