Oranje Nassau en Gorecht op doelsaldo door in de beker

Gepubliceerd op
14 september 2024
Ondanks de knappe overwinning op Oranje Nassau moet Bedum toch afhaken in de beker. Door de 3-0 overwinning van Oranje Nassau op Gorecht werden de stadjers poule winnaar. Siemon Aikema schreef in zijn voorbeschouwing dat ON op Coendersborg nog nooit van Gorecht had gewonnen, dus moest het nu maar eens gebeuren. De 3 - 0 overwinning doet vermoeden dat ON geen kind had aan de gemeentegenoot, maar niets was minder waar. Gorecht had in de beginminuten haar tegenstander nog sneller dan Bedum dat deed op achterstand kunnen zetten. En direct na de rust liet Gorecht een grote kans liggen om de gelijkmaker te scoren.
Door Bert Postma
 
Bij opkomst van de gladiatoren mocht scheidsrechter Arjan Alkema de bal meenemen vanaf een prachtige, oranje zuil. Dank aan de club van honderd van ON  De heer Alkema werd geassisteerd door de heren Marten Brouwer en Kees Brondijk. Altijd prettig om bij een belangrijke wedstrijd  een neutraal trio te hebben. In Bedum was ON in de derde minuut op achterstand gekomen, nu leek het mis te gaan in de tweede. Gorecht verzilverde de kans niet. Gorecht mocht met behoorlijke cijfers verliezen om toch door te gaan, maar wie Gorecht volgt en trainer Hans van der Ploeg kent, weet dat er niets cadeau wordt gedaan. En dat er tussen ON en Gorecht een gezonde rivaliteit heerst. Misschien heeft ON de overwinning wel mee te danken doordat er in haar gelederen twee ex-Harenaars de kracht mee bepalen. Gorecht was het eerste gedeelte van de wedstrijd sterker dan ON, maar kon dit niet omzetten in doelpunten, mee door het weer sterk keepen van Erwin Heidekamp. Toen in de 24e minuut drie doelpogingen van ON succesvol werden afgerond door Rick Wiersma was de ban gebroken. 1 - 0. Misschien wel wat tegen de verhouding in, maar het grootste gedeelte van de 200 toeschouwers had hier geen boodschap aan en genoot in het zonnetje van de voorsprong. Kansen waren er nog voor beide ploegen, maar het was toch ON, dat de grootste mogelijkheden had om nog voor rust de wedstrijd in het slot te gooien.
Van der Ploeg had schijnbaar in de rust zijn ploeg toch weer op scherp gezet en met een paar wissels was het Gorecht, dat direct weer levensgevaarlijk in het Oranje strafschopgebied verscheen. De gasten hadden in deze beginfase weer de overhand, maar het was Oranje Nassau dat weer toesloeg. Jonathan van Dorssen mocht zijn eerste ON-goal noteren, 2 - 0. Nadat trainer Erwin Heerlijn met Tim Deelen en Sven Kesimaat nog meer creativiteit en snelheid in de ploeg bracht, was Gorecht niet bij machte om nog veel terug te kunnen doen en het was dan ook logisch dat Nagesh Amatsaleh de 3-0 tegen de touwen schoot.
Geel was er voor de ONers Walid Barhouss en Rick Wiersma en de Gorecht spelers Robin Zuidema en Sven Hazewinkel.  Volgende week zaterdag speelt Oranje Nassau de eerste competitie wedstrijd in Rolde tegen de plaatselijke boys. Aanvang 18.00 uur. 

Tot slot nog de foto's 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.