Prima bekerstart Oranje Nassau

Gepubliceerd op
02 september 2023
Hoe er geloot wordt voor de beker mag Joost weten,  (niet ome Joost!) Maar een  feit is het, dat  ON verdacht vaak aan de vv Gorecht uit Haren gekoppeld wordt. Niet dat  dat erg is, Gorecht is altijd, een lekkere tegenstander, met gegarandeerd een leuke pittige pot voetbal. In de competitie zullen we dat minimaal een jaartje moeten missen. De start van deze wedstrijd stond in het teken van het overlijden van vrijwilliger en clubman, Wietse Venenkamp. Een waardig en indrukwekkend afscheid op een zonovergoten sportpark de Koepel.
 
Door Bert Postma
 
Op een werkelijk schitterende grasmat was het de eer aan Oranje Nassau om de eerste aftrap van seizoen 2023 - 2024 te verrichten. ON liet direct zien dat het deze wedstrijd wilde winnen en verscheen direct gevaarlijk voor het doel van keeper Boaz Kleine Schaars. Bij deze aanval moest verdediger Rein Werumeus-Buning zich zo inspannen, dat de greep naar de achterkant van het bovenbeen en de gebaren met de armen, boekdelen sprak. De klok stond op 25 seconden. Een snellere hamstring blessure kan ik me niet herinneren. Hij werd vervangen door Ruben ter Haar. In de 4e minuut werd een voorzet van Rick Wiersma door  Thomas Careman over gekopt. In de 8e minuut werd uit een corner de bal net naast geschoven door Luuk Kuipers. ON bleef aandringen en het leek er op dat er snel een doelpunt zou vallen. ON moest wel bij de les blijven want de counters van Gorecht zijn beroemd en berucht. Toch was te zien dat Gorecht wel wat heeft moeten inleveren door het vertrek van enkele bepalende spelers. In de 12e minuut ontstonden de gebruikelijke incidentjes, die er altijd tussen de elkaar goed kennende spelers optreden. Het bleef allemaal binnen de perken en scheidsrechter Hasse Aartsen had een vrij makkelijke middag. Toch moest met een gele kaart Sander Nooi van Gorecht, tot de orde geroepen worden na een pittige aanslag op ON'er Ezra Schrijver. In de 24e minuut schoot Careman hoog over.  De aanvallen van ON liepen gesmeerd, de afwerking liet te wensen over. Te vaak werd er buitenspel gestaan en dat dat wrevel opwekt is te begrijpen, maar het commentaar op de scheidsrechter en zijn assistenten niet. Het leverde Tyson dos Santos de gele kaart op. Er zal echt op gelet moeten worden, want door de strengere( terecht) regels zal het veelvuldig geel en dus schorsingen opleveren. Je hebt als aanvoerder een voorbeeld functie en zal je extra alert moeten zijn. In de 38e minuut schoot Thomas Careman een vrije trap rakelings naast. En wat zo vaak gebeurt en nu dus ook weer, als jij niet scoort, doet de tegenstander het wel. Ik had helaas mijn camera al ingepakt, toen oud ON'er Bob Poorta Gorecht op 1 - 0 schoot vanaf de 11-meterstip. Doelman Erwin Heidekamp was kansloos. Balen zo de rust in te moeten. Daar dachten enkele ON'ers echter anders over en in de gegeven blessuretijd gaf Tim Deelen de perfecte voorzet, die door Rick Wiersma prima verzilverd werd. 1 - 1. Het liet de thee beter smaken.
 
Gorecht begon de tweede helft energiek en wel zo dat het Miska Scheepsma na twee minuten al geel opleverde. In de 49e minuut werd na een prima actie van Tyson dos Santos de bal hopeloos overgeschoten door Rick Wiersma. Twee  minuten later schoot dos Santos zelf rakelings over de kruising. In de 55e minuut deed Djarni Leidelmeijer hetzelfde. ON was veel sterker, maar het vizier moest nog bijgesteld worden. Thomas Careman had dat gedaan en de  vrije trap in de 60e minuut,  op de rand strafschopgebied, werd dan ook schitterend langs doelman Kleine Schaars geschoten, 1 - 2. Een minuut later werd Ezra Schrijver vervangen door Peter van Son. ON speelde de wedstrijd rustig uit, al moest doelman Heidekamp in de 74e minuut met de voet de 2 - 2 voorkomen. Er werd in beide kampen nog veelvuldig gewisseld, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Bij Gorecht kreeg Tom Traas nog geel voor de kreet "flikker op man" richting scheidsrechter Aartsen. Een kreet die bij menig leidsman rood op zal gaan leveren. U ziet in dit verslag verschillende nieuwe namen bij Oranje Nassau. Op de site van ON kunt U uitgebreid kennis met hen maken. Dat kan ook a.s. zaterdagmiddag op sportpark Coendersborg waar om 15.00 uur afgetrapt wordt voor de tweede bekerwedstrijd. Tegenstander is stadgenoot Fc. Lewenborg.

De foto's van de wedstrijd vind je hier

 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.