Oranje Nassau wint nuttige oefenwedstrijd met 4 – 1 van Marum.

Gepubliceerd op
25 februari 2023

Oranje Nassau benutte het tweede inhaal/beker weekend prima door een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Marum te spelen. Een sterke en goed voetballende tegenstander, die kansen maakt om dit seizoen de stap naar de 1e klasse te maken. Een nuttige oefenwedstrijd vooral ook omdat in de tweede helft, twee  van de drie overgekomen spelers van het gestopte VVG speelden. Het stoppen van VVG heeft ON drie punten gekost. Het lijkt er dus op dat Oranje Nassau voor elke punt een speler heeft gekregen. Als alle overschrijf perikelen in orde zijn en de spelers speelgerechtigd, zullen ze uitgebreid aan U voorgesteld worden op deze site. Op de foto,s kunt U alvast twee aan het werk zien.

Door Bert Postma

Het was bitter koud zaterdagmiddag op Coendersborg. De toeschouwers op de tribune troffen het met het zonnetje en de wind van achteren op de tribune, maar spelers en trainers moesten in de dug out een straffe noordenwind met een gevoelstemp. van -5  ontberen. Alle redenen voor de spelers op het veld om er eens lekker tegen aan te gaan. Dat gebeurde ook en in een hoog tempo golfde het spel op en neer en kreeg Marum kansen. Doelman Heidekamp moest een paar van zijn bekende reddingen verrichten om een achterstand te voorkomen. Na een twintig minuten vond ON het genoeg en voerde het tempo op. Dat leverde in de 25e minuut de 1 – 0  voorsprong op. Bij de tweede paal kopte Bernhard Suffner de bal voor het doel waar Rick Wiersma de bal voor het inknikken had. Tien minuten later werd Bernhard Suffner met een slim steekballetje richting Marumer doel gestuurd en op zijn prachtige veeg in de lange hoek was de doelman kansloos. 2 – 0.  Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een fraaie bal van Thomas Careman op Rick Wiersma die het genoegen smaakte van zijn tweede goal. 3 – 0.  Even was het zuur voor Marum en scheidsrechter Bryen Huizenga moest een gele kaart gebruiken om de vrede te bewaren. ON was hongerig naar meer en vlak voor rust was er opnieuw een assist van Thomas. Nu op David Voigd, die beheerst afdrukte voor de 4 – 0. Na een kwartiertje opwarmen kwam er een ander ON in het veld. De nieuwelingen en andere wisselspelers kwamen aan bod. Oranje combineerde veelvuldig en het was meer hartverwarmend dan dat je het er warm van kreeg. ON kwam niet meer aan scoren toe. Dit was nog wel gegund aan Marum en halverwege was het Ralph Oosterhoff die de einstand 4 – 1 bepaalde. Een compliment voor iedereen die op en om het veld vertoefde, de kou trotseerde en pas na afloop in de kantine ging genieten van een fraaie 3 – 0 overwinning van de plaatselijke FC. op concurrent Excelsior. Een nuttige oefenwedstrijd dus voor ON, vooral voor Rick Wiersma, die weer de smaak van scoren te pakken kreeg.  Voor a.s. zaterdag staat de wedstrijd Oranje Nassau tegen Blauw Wit uit Leeuwarden op het programna. Aanvang zoals gebruikelijk 15.00 uur. We hopen op een uitslag die lijkt op die van zaterdag. Maar dan wel met iets hogere temperaturen.

Tot slot nog de foto's

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.