Rémon Schutte man of the match bij Hoogezand-Oranje Nassau

Gepubliceerd op
07 oktober 2023
 Onder het genot van herfstkleuren en herfstgeuren werd op het kunstgras van vv Hoogezand de derde wedstrijd van het nog prille seizoen afgewerkt. Voor Hoogezand slechts de tweede i.v.m. met het oneven aantal clubs. Op het al weer redelijk met blad bestrooide veld moest worden gespeeld omdat de gemeente er niet in geslaagd was het hoofdveld op tijd gereed te maken. Voor de kunstgras voetballers van ON geen straf natuurlijk. Door Bert Postma
 
Met de lampen aan, nodig door het latere aanvangsuur, blies scheidsrechter Jeffrey Wolthof voor aanvang van de wedstrijd. Hij werd geassisteerd door de clubmensen Lars Kesimaat en Jan Remmers. Niet omdat het nog de week van de arbiters was, siert het toch om een compliment uit te delen aan deze vrijwilligers! Ze verdienden het ook echt in deze Groninger ontmoeting. Voorafgaand aan de match leek het een beetje op een reunie, aangezien verschillende spelers ervaringen hebben bij beide verenigingen.
 
Na de aftrap door ON ontspon zich een interessant duel, waarin het meer spierballen voetbal van Hoogezand succes moest brengen tegen het  tik tak spelletje van ON. Na een kwartiertje waarin ON meer in balbezit was, moest Erwin Heidekamp in het doel van ON toch gestrekt naar de benedenhoek, om een achterstand te voorkomen. ON beet even van zich af, het kostte Quinten Anakotta de gele kaart. In de 23e minuut was zijn bij Hoogezand voetballende neef Jim Anakotta gevaarlijk voor de rood-zwarten. In de 31e minuut was spits Rémon Schutte namens ON dichtbij een doelpunt, de bal vloog voor het vijandelijke doel langs. In de 36e minuut was er geel voor ON-er Rick Wiersma. Zijn "SCHEIDS" had iets te veel volume. Dat kost je tegenwoordig een kaart. Het lijk wat onrechtvaardig, omdat de doodschop naar een tegenstander, vaak met dezelfde kleur bestraft wordt. ON werd slordiger en leed teveel balverlies, doordat het spelletje soms te lang werd doorgevoerd. Een poeier vanaf een meter of twintig wil nog wel eens succesvol zijn mannen! Of wel, er mag wel iets vaker geschoten worden. Hoogezand was in het laatste kwartier voor de pauze de gevaarlijkste ploeg, maar een weer prima keepende Heidekamp was niet van plan te zwichten. Daar kwam bij dat het kanon van Hoogezand, Heine Uuldriks, grotendeels werd genivelleerd,door Tim Deelen. Toch was het vlak voor rust aan de gasten gegeven om op voorsprong te komen. Na een rommelige situatie links van het Hoogezand doel, kwam de bal voor de goal,  waar Rémon Schutte liggend doelman Hoekstra kon verschalken. Een tik voor Hoogezand, wat nog een aantal pittige minuten blessuretijd opleverde, waarin Jim Anakotta  van Hoogezand nog geel kreeg. In de 47e minuut moest Hoekstra nog een keer gestrekt om de 0 - 2 te voorkomen.

In de rust werd bij Hoogezand Anakotta gewisseld voor Wyat van Engel. Hoogezand dat van geluk mocht spreken dat het schot van Rick Wiersma in de 54e minuut rakelings naast vloog. Trainer Sven de Haan (ook al met een ON verleden), probeerde met wissels het tij te keren, maar ON had de touwtjes in handen en bleek ook in staat om dat tot einde zo te houden. Ook trainer Heerlijn wisselde en bracht Ezra Schrijver en David Voigd voor Quinten Anakotta en Rémon Schutte. Later gevolgd door door de wissels van Bernard Suffner en Peter van Son voor Youri Schuur en Daan Smid. De ene wissel begrijpelijker dan de andere voor de meegereisde ON aanhang. De laatste tien minuten was het nog even billen knijpen voor deze aanhang want er gebeurde nog van alles. Wissel bij Hoogezand, gele kaart voor Hoogezand, Tyson dos Santos te slap schotje, acht minuten blessuretijd, waarin Heidekamp de drie punten nog een keer moest veilig stellen. Al met al toch weer een leuk voetbalmiddagje, waarin ON tevreden met de tweede overwinning was. Volgende week wacht op sportpark Coendersborg een kraker. Oranje Nassau - HZVV(Hoogeveen). Een prima affiche om te bezoeken. Aanvang 15.00 uur.

Hier nog de foto's.   

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.