Oranje Nassau zakt in blessuretijd door de ondergrens

Gepubliceerd op
07 september 2024

Na een paar prima oefenwedstrijden reisde de ON-familie, spelers staf en supporters vol goede moed, voor de eerste bekerwedstrijd naar, het altijd voor ON, stugge Bedum. Bedum had  immers de vorige week de eerste bekerwedstrijd met 0-3 verloren bij Gorecht. Dus even winnen en  plaatsen voor de volgende ronde. Nou de Groningers hebben het geweten en werden keurig met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Het schaamrood op de kaken.

Door Bert Postma

En zonder tekort te doen aan de overwinning van de Bedumers, tegen dit zwakke ON hadden ze ook hun tweede elftal op kunnen stellen. Niets was er terug te zien van de vloeiende aanvallen tegen Be Quick en de vechtlust en het heroveren van bal na een mislukte aanval. En het foutje in de derde minuut, dat genadeloos werd afgestraft door Mark Kruizenga (1 - 0) had natuurlijk nooit tot aan de 55e minuut als een molensteen om de nek van de stadjers mogen hangen. Dat was het moment dat eindelijk een fatsoenlijke aanval door Rick Wiersma succesvol werd afgerond. 1 - 1.

Vriend en vijand verwachtte een doordrukkend ON dat de zaken wel recht zou zetten. Niets bleek minder waar en de oranjehemden bleven doormodderen. Toen de 90 minuten op het scorebord werd aangegeven met de 1 - 1 stand,  kon iedereen daar nog mee leven. Oranje Nassau rekende zich al rijk met een puntje, maar werd in blessure tijd keihard, na een razend snelle counter, onderuit gehaald en in haar hemd gezet. 2 - 1.

Er is nog niets verloren, maar er zal volgende week, thuis tegen Gorecht uit een ander vaatje getapt moeten worden om via een overwinning op Gorecht op doelsaldo naar de volgende ronde te gaan. Aanvang drie uur en we mogen hopen dat de mannen laten zien dat dit vanmiddag een echte vergissing was. Toen de "spion" uit Rolde naar mij grapte dat hun eerste punten over 14 dagen al wel binnen zouden zijn, dacht ik: Wacht maar vriend. Maar jullie zullen het zelf moeten doen mannen.

Hier nog 
de foto's

 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.