ON overwinning op HZVV om U tegen te zeggen

Gepubliceerd op
14 oktober 2023
Keeperstrainer Peter van der Sluis verwoordde het denk ik goed. Hoe raar het ook klinkt, het uitvallen met een forse hoofdwond van Ard Veenhof bracht ON misschien wel de overwinning. De op schitterende wijze verkregen voorsprong werd door de overgebleven 10 en aanhang als leeuwen verdedigd en terecht uit het vuur gesleept. Trainer Heerlijn had zelfs moeite om in de euforie de juiste woorden te bedenken. Hij bedoelde dat er een blok Oranje stond in de tweede helft en vooral na het uitvallen van Ard, waar je een puntje aan kon zuigen. Een lust voor het oog en een wedstrijd die je niet hebt mogen missen.
Toch gemist? dan kun je hier de wedstrijd nog in zijn geheel terug kijken vanaf ongeveer minuut 24.
 Door Bert Postma

ON liet vanaf de aftrap zien, dat ze in eigen huis niet van plan was om titelkandidaat HZVV de punten zomaar mee te geven naar Hoogeveen. De knal in de eerste minuut, net over, moet een waarschuwing voor de Drenten geweest zijn. Toen in de 16e minuut een Oranje Nassau doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd was dat  de tweede waarschuwing. Erwin Heidekamp moest namens ON weer eens razendsnel zijn doel uit om de levensgevaarlijke voorhoede van HZVV van scoren af te houden. Toch was hij even later kansloos toen Tim Mulder vanaf rand 16 meter, steenhard in in de linkerhoek schoot. 0 - 1. Een op dat moment terechte voorsprong. ON moest vol aan de bak om de voorsprong van de gasten niet verder uit te laten lopen. Die inzet kostte Tim Deelen de gele kaart. Hij werd hem uitgereikt door de piepjonge arbiter Mendé Bosma, die met zijn assistenten  Ate van der Meer en Hector van Dijk op een uitstekende wedstrijd terug kunnen zien. Een jonge knaap waar we vermoedelijk meer van gaan horen. Oranje Nassau kon zich een beetje onder de druk van HZVV uitvechten en kwam zelf ook aan kansen toe. Vlak voor rust had Peter van Son pech dat zijn schot op de paal belandde. Het was de derde en laatste waarschuwing voor HZVV. In de rust kreeg je een beetje het idee dat het een appeltje, eitje zou worden voor de ex 4e divisieonist.

Na de hervatting was Rick Wiersma in de 47e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot vloog voorlangs. In de 54e minuut moest Rémon Schutte zijn inzet met geel bekopen. Allemaal niet erg, ON vocht voor resultaat. Dat gaf HZVV ruimte en ON bofte dat een HZVV-schot in de 59e minuut heel dicht over de kruising vloog. Bij HZVV werd Jorn Ballast ingeruild voor good old Alex Zomer. En twee minuten later ging bij ON Rémon Schutte eraf voor Ezra Schrijver. Toen Rémon tien minuten later onder de douche uitkwam stond hem een enorme verrassing te wachten. Na weer een vloeiende aanval van de oranjehemden kon doelman Rodney Rosink de bal nog wegstompen, maar de inlopende Jim de Leeuw, die in de rust ingevallen was voor Bernard Suffner, nam de bal vol op de pantoffel, die als een granaat achter Rosink in sloeg. Terecht dolle vreugde bij de thuisclub, die kansen rook bij het zichtbaar aangeslagen HZVV. Die kans werd een paar minuten later benut door Peter van Son, die deze keer het vizier goed had staan. 2 - 1. Een stand die op het weer niet werkende scorebord niet had misstaan. Helaas moest de gewonde en aangeslagen aanvoerder Ard Veenhof na een botsing met een luchtje, richting Martiniziekenhuis. Bij ON ging men bokje voor elkaar staan om mee voor Ard deze drie punten binnen te slepen.Toen Mendé Bosma in minuut 102 voor de laatste keer floot, was de vreugde op het veld terecht enorm en kwam er een einde aan een enerverende en prima wedstrijd. Volgende week zaterdag kunt U hopelijk weer zo genieten van de bekerwedstrijd Oranje Nassau - Loppersum. Sportpark Coendersborg, aanvang 15.00 uur