Overzicht van de wedstrijden van 2022 van de eerste selectie van Oranje Nassau

Gepubliceerd op
21 december 2022

Voor de vierde keer op rij een terugblik op het jaar voor de eerste selectie van Oranje Nassau. Algemeen beschouwd kunnen we stellen, dat het jaar slecht begon. Maar in de tweede helft van het jaar werd dat ruimschoots goed gemaakt.

Door Siemon Aikema

2021 09 02 MANNEN SELECTIE 21 22 014De  start van 2022 volgde op een langere winterstop in verband met corona. Begin 2022 waren we zeker nog niet van de corona af. Daardoor, maar dat gold zeker ook voor andere ploegen, moest de selectie vaak gehavend aan de strijd beginnen. De competitie ging ook wat later van start, eind januari speelde Oranje Nassau zijn eerste oefenwedstrijd. En als je bedenkt, dat bijvoorbeeld beide keepers bij de start van 2022 geblesseerd waren, en ook anderen kampten met blessures is het wellicht niet zo gek, dat de start niet veelbelovend was. Eigenlijk kun je stellen dat het dramatisch was! De eerste tien wedstrijden leverden negen nederlagen op. Het begon met drie oefenwedstrijden. Thuis werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-8 verloren tegen Gorecht. Daarna volgde in Bedum een iets meer dragelijke nederlaag. Bedum won met 1-0. Vervolgens trad Oranje Nassau in de derde oefenwedstrijd Hoogezand. In Groningen werd  het 0-7. Dat beloofde niet veel goeds, al moesten we natuurlijk optimistisch blijven. Eens zou de ommekeer komen. Maar eerst kreeg de selectie nog een aantal nederlagen te verwerken, 4-0 nederlaag bij Broekster Boys, een 1-0 nederlaag tegen WHC en verlies van 1-3 tegen Winsum. Dat was nog niet het eind van de misère. Er volgden nog een 1-0 nederlaag bij Groningen en bij Burgum en een 5-3 nederlaag bij Blauw Wit ’34. Toen was het al april, Oranje Nassau had nog niet gewonnen. Pessimisten hadden het al over degradatie. En het moet gezegd worden het zag er niet geweldig uit. Oranje Nassau stond inmiddels op een nacompetitieplek. Tegen Blauw Wit werden dus wel drie doelpunten gemaakt en dat gaf mij het gevoel het moet toch kunnen. Daarom schreef ik in aanloop naar de wedstrijd tegen Zeerobben in de voorbeschouwing: ’’Ik ben vaak optimistisch en zie die doelpunten toch als een lichtpuntje. Mocht het lukken Zeerobben te verslaan, dan passeert de thuisclub de Harlingers op de ranglijst en kunnen ze zich wat beter richten op de komende wedstrijden en een beetje omhoogkijken.’’  Dinsdagavond 5 april begon de victorie van Oranje Nassau. Zeerobben werd met 5-1 verslagen. Daarna volgden zeges thuis tegen Drachtster Boys (3-1) uit tegen Winsum (0-2), thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen (2-0) een gelijkspel tegen Balk (1-1) en Broekster boys (2-2) en een 0-3 overwinning op Zeerobben. Ineens stond Oranje Nassau er veel beter voor: koploper van het rechter rijtje en volop kansen in de derde periode. Alleen in de laatste fase wilde  het toch niet helemaal lukken en viel de selectie van Heerljin buiten de prijzen. Olde Veste was met 2-4 te sterk, PKV won met 6-3, tegen WHC werd het 2-2 en ON sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Pelikaan S.

image63320eb57389c min

Het tweede deel van 2022 begon in augustus weer met een aantal oefenwedstrijden. Oranje Nassau liet zich verrassen door VEV ’67 (4-1 verlies.) Daarna werd Hoogezand verslagen met 3-1 en werd er tegen Emmen met 1-1 gelijkgespeeld. De bekerwedstrijden begonnen goed in Winschoten waar WVV met 3-0 werd verslagen. Daarna een nederlaag tegen Gorecht  (3-4) en in en tegen Sellingen (2-1). Ik was er niet helemaal gerust op, maar in de eerste competitie wedstrijd werd Gorecht met 0-4 aan de kant gezet. In de eerste thuiswedstrijd was ONS Sneek niet beter, maar wonnen ze wel met 3-4. Dat was direct de eerste en laatste competitienederlaag. Blauw Wit ’34 (1-1) en PKC (3-3) wisten vervolgens punten af te snoepen. Tussendoor werd nog geoefend tegen en verloren van Achilles (1-0). Daarna begon de zegetocht van de oranjehemden. Overwinningen tegen Hoogezand, Broekster boys, ‘t Fean ’58, Leeuwarder Zwaluwen, FVC, Drachtster Boys en vv Groningen zorgden voor een opmars, die voorlopig eindigde op de tweede plaats. Tussendoor werd er in november nog geoefend tegen Marum 2-2.

Samenvattend:

  • Oranje Nassau speelde in 2022 acht oefenwedstrijden. Daarvan werden er twee gelijkgespeeld, eentje gewonnen en vijf verloren. Het doelsaldo van deze ontmoetingen is 11-25.
  • Drie keer werd er voor de beker gespeeld. Twee keer werd er verloren en één keer gewonnen. Doelsaldo 7-6
  • In de competitie werden er 27 ontmoetingen waarvan er twaalf werden gewonnen. Negen keer werd er verloren en zes keer werden de punten verdeeld. Doelsaldo 59-44
  • De totale cijfers: 38 wedstrijden gespeeld waarvan er veertien winst opleverden. Acht keer werd het gelijk en zeventien keer werd er verloren. Doelsaldo 77-75

De doelpunten in 2022 werden door negentien verschillende spelers gemaakt. Thomas Careman maakte er 21. Goede tweede was Rick Wiersma met 15, gevolgd door Ruendel Martina met 6 goals. Vier keer werd er gescoord door Caram Alves en Tim Deelen. Drie spelers wisten drie keer het net te vinden, Ezra Schrijver, Fokko Kronemijer en Rémon Schutte. Ard Veenhof, Giovanni Salvo, Jan Kruithof, David Voigt en Quirijn Boelens wisten 2 keer te scoren. Tenslotte waren er nog zes spelers die 1 keer scoorden namelijk, Thijs Gerlofs, Richard Zolfghari, Rick Boyer, Rhobin Brander en Paul Bergtop. Tenslotte werkten twee spelers van de tegenstander de bal in het eigen doel.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.