Pelikaan S wint hoofdprijs in de 1F loterij

Gepubliceerd op
27 mei 2023

Het korte woordje ALS was in de dagen voorafgaand aan de alles beslissende laatste wedstrijddag in 1F het meest populier. De Noordelijke pers besteedde veel aandacht aan de 27 mogelijkheden die trainer Erwin Heerlijn uitgerekend had. Als dit, als die, dan zou zus en dan zo en ga maar door. Tussendoor vloog het bekende gezegde als mijn  tante ………dan was het mijn oom geweest. In de bestuurskamer hadden we vlak voor de wedstrijd wel bedacht dat de beslissing in Oostwold zou vallen. Maar ook daar was niet iedereen van overtuigd. Want als, ……het spookte me zaterdagnacht nog door m’n hoofd. Als Ezra, die alleen op de keeper afging,…of als Amin in de slotminuten niet een strafschop veroorzaakte,….dan hadden we…….Maar achteraf kijk je een koe in de ……….Pelikaan S werd in de laatste seconden van de competitie gewoon kampioen en het tandengeknars in Sneek was tot in Leeuwarden te horen, want ONS zag de titel in die laatste momenten in rook opgaan.

Door Bert Postma

Allereerst willen wij van Oranje Nassau, Pelikaan S van harte feliciteren met het behalen van de titel en de daarbij behorende promotie naar de vierde divisie. Na een bewogen jaar met pieken en grote dalen werd dit kampioenschap binnengehaald. Emoties die tot ontlading kwamen na de wedstrijd, waren ontroerend en toch ook weer heel mooi om te zien. De kampioenshirts spraken boekdelen en waren hartverwarmend. De manier waarop het kampioenschap werd opgedragen aan de overleden voorzitter Wim Bulten had vele vochtige ogen tot gevolg. Wij wensen Pelikaan S alle succes in de vierde divisie en zullen de altijd geweldige wedstrijden tegen hen, zeker een beetje missen.

Over de wedstrijd op zich kunnen we kort  zijn, want wat de plm. 500 toeschouwers voorgeschoteld kregen was zeer zeker meer spannend dan goed. Eigenlijk was het een draak van een wedstrijd waarin de vele doelpunten, die anders meestal vallen in de onderlinge ontmoetingen , pas in de laatste minuten vielen. De spanning was duidelijk af te lezen in het vertoonde spel.

In de 2e minuut het eerste kansje voor ON. De verkregen corner werd net niet goed verwerkt. In de 11e minuut de eerste redding van Heidekamp. Pelikaan S dicteerde de wedstrijd en was iets sterker dan ON. In de 19e minuut kopte Stevens namens Pelikaan S net naast. Een minuut later redde Heidekamp weer. In de 30e minuut werd er een drinkpauze ingelast. Het was toch ook al 19 graden. Goede gelegenheid voor de trainers om de zaken even weer bij te sturen.

In de 35e minuut liep Jan Hooiveld tegen een gele kaart op. Een gelukje dat hij bij een eerdere beuk er aan ontsnapte. Scheidsrechter Dennis Smit deed het af met een onderling babbeltje. Smit, die geassisteerd werd door de heren Dursun Caglak en Ate van der Meer had geen enkele moeite om deze toch beladen wedstrijd tot een goed einde te brengen. In de 39e minuut was Ezra Schrijver dicht bij de openings treffer voor ON. Alleen voor doelman van Pelikaan S, Stefan van der Lei,  speelde hij de bal iets te ver voor zich uit. Kans verkeken. Vlak voor het rustsignaal moest Heidekamp nog handelend optreden na een schot van Hooiveld. Diens laatste handeling overigens, want in de pauze werd hij gewisseld.

Door het ontbreken van een tijdklok en omroeper kan ik U helaas niet precies de tijd van de acties en de wissels melden, maar wel was te zien hoe Pelikaan S de stand op 1 – 0 bracht door Omar Kavak. Hij schoof de bal in de lange hoek. Erwin Heidekamp kon de bal alleen nog schampen, maar het doelpunt niet voorkomen. We noteerden de 73e minuut. Heerlijn reageerde door enkele wissels toe te passen. In de 80e minuut schoot Careman nog over, maar vijf minuten later was het wel raak. De 1 -1 kon genoteerd worden. Met nog vijf minuten te gaan zal er in Sneek gejuich opgegaan zijn. Maar zoals dit seizoen waardig en om geheel in stiil af te sluiten, viel de beslissing pas in blessure tijd en werd door ON een totaal onnodige strafschop veroorzaakt. Fahim Bellghroub zal stijf van de zenuwen hebben gestaan, maar liet Heidekamp kansloos. 2 – 1. Er volgden nog enkele spannende minuten, maar de ontlading was enorm toen Dennis Smit driemaal op zijn fluitje blies en er een einde kwam aan een fantastisch seizoen, zowel voor Pelikaan S, als voor tegenstander Oranje Nassau, dat weliswaar met lege handen staat, maar toch een fraai seizoen achter de rug heeft. Volgend seizoen weer volop kansen, met enkele nieuwe tegenstanders en veel wedstrijden in de “buurt”.  Een aantal nieuwe gezichten in de selectie, die we alvast veel succes wensen. Voor iedereen een fijne vakantie en goede voorbereiding op het volgende seizoen.