Quinten Anakotta: "Ik hoop erop dat we een goed seizoen kunnen neerzetten met vermakelijk voetbal"

Gepubliceerd op
26 augustus 2023

Opnieuw een speler, die vorig seizoen nog bij de concurrent speelde. Quinten Anakotta komt namelijk net als Luuk Kuipers over van de kampioen van vorig seizoen Pelikaan S. Quinten is 22 jaar en heeft dit jaar een tussenjaar. Hij werkt op dit moment bij M&F Security een beveiligingsbedrijf, dat vooral werkt in het Noorden. Sinds vorige jaar woont hij samen met zijn vriendin in de binnenstad van Groningen.

Quinten Anakotta

Door Siemon Aikema

Quinten begon met voetballen bij v.v. De Held toen hij zes jaar was. Bij de E’tjes voetbalde hij ook nog een jaar voor vv Hoogezand. Vanuit daar is hij naar FC Groningen gegaan. Na 4 seizoenen FC Groningen maakte hij de overstap naar Be Quick 1887. Daar heeft hij nog een jaar in het eerste gespeeld. Hij vervolgt:” Vervolgens ben ik naar Pelikaan S gegaan waarmee ik vorige jaar kampioen ben geworden van de eerste klasse.” Als we hem vragen naar de mooiste tijd is de voetballoopbaan vertelt Quinten dat hij in de jeugd veel leuke wedstrijden heeft mogen spelen tegen grote clubs. “In de E1 van Hoogezand hebben wij een wedstrijd gespeeld uit tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United. Dit was een hele bijzondere ervaring.” Dat deze wedstrijd wel dik werd verloren vindt hij logisch.

Over trainers die met hem werkten vertelt hij dat hij bij FC Groningen veel heeft kunnen leren van Bote Talsma, en bij Be Quick van Steven Wuestenenk natuurlijk. Volgens deze nieuweling liggen zijn kwaliteiten vooral aan de bal. “Ik zoek graag de combinaties om vooruit te spelen. Voor aankomend jaar zou ik me graag willen verbeteren in het maken van meer goals.” De favoriete positie van deze linkspoot is controlerende middenvelder.

Quinten heeft voor Oranje Nassau gekozen omdat het team aantrekkelijk voetbalt. Het voetbal van de club is het soort dat volgens Quinten het best bij hem past. Verder merkt hij op, dat de mensen erg fijn zijn en dat de club spelers met veel kwaliteiten heeft. De controlerende middenvelder zegt dat hij goed is ontvangen door iedereen bij ON zowel door alle spelers als de staf. Ook vindt hij het wel fijn dat er meerdere nieuwe jongens in het team zijn en dat hij dus niet de enige nieuweling is.  Over de selectie merkt hij op: ”Wij beschikken over veel individuele kwaliteiten dit jaar, en hebben voetballend gezien denk ik het beste team uit de competitie.” Hij is dan ook benieuwd of de selectie het kan opbrengen om kampioen te worden. Volgens hem zijn de condities waaronder gewerkt wordt goed. De trainers zorgen volgens hem voor een hele fijne rustige sfeer in het elftal.

Uiteraard hebben we ook Quinten gevraagd naar persoonlijke doelen en zijn verwachtingen voor zijn nieuwe team. Over dat laatste had hij eerder ook al wel wat opgemerkt. Hij zegt dan ook: ” Zoals ik al eerder zei hebben wij veel individuele kwaliteiten en vind ik dat wij met dit team behoren tot de bovenkant van de competitie. Daarom vind ik dat wij zeker moeten gaan voor het kampioenschap dit jaar.” Als persoonlijke doel noemt hij dat hij zich dit jaar wil richten op het meer doelpunten maken als middenvelder. Tenslotte wil hij ook nog wel wat kwijt richting de volgers: “Ik hoop erop dat we een goed seizoen kunnen neerzetten met vermakelijk voetbal. Maar dat moet goed komen. Ik heb er erg veel zin in ieder geval."

Quinten bedankt voor je tijd. En om af te sluiten grijp ik nog even terug op je persoonlijk doel. Ik hoop deze competitie zeker ook van jou de nodige mooie doelpunten te zien.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.