Quirijn Boelens:"Kijkend naar de eerste trainingen denk ik dat we een fitte selectie hebben met genoeg kwaliteit"

Gepubliceerd op
17 augustus 2022

De volgende nieuweling in de selectie, die we aan jullie willen voorstellen is Quirijn Boelens. Quirijn is 22 jaar. Hij studeert bedrijfskunde op de RUG en daarnaast heeft hij een bijbaan als verhuizer bij Snel & Wel verhuizingen.

Door Siemon Aikema

Quirijn kun je allereerst iets vertellen over je voetballoopbaan tot nu toe?

Ik durf niet met zekerheid te zeggen op welke leeftijd ik ben begonnen met voetbal maar ik weet dat het allemaal begon met kaboutervoetbal bij Neptunia. Hier heb ik dan ook de eerste jaren van mijn voetbalcarrière doorgebracht. Na Neptunia ben ik verder gegaan bij vv Appingedam om op hoofdklasse niveau te gaan spelen. Hier heb ik ongeveer 2 jaar gevoetbald. Na deze 2 jaar ben ik met Erwin Heerlijn naar GRC C1 gegaan. Hier hebben we beide uiteindelijk maar 1 jaar gezeten. Na dat jaar ben ik terug gegaan naar Delfzijl bij de fusieclub NEC Delfzijl, waar ik op mijn 15de mijn officieuze debuut gemaakt tegen FC Groningen onder 21. Ook nu weer met als trainer Erwin Heerlijn. En nu op mijn 22ste ga ik naar ON.

Als je een hoogtepunt/ hoogtepunten zou moeten noemen, wat is /zijn dat dan?

Mijn hoogtepunt? In Delfzijl hebben we een toernooi genaamd Eurocup. Dit is een toernooi waarbij allemaal profclubs meedoen en 1 team dat samengesteld is met jongens uit de regio. In dat laatste team zat ik en toen hebben wij de tweede editie van Eurocup gewonnen. Met als trainers weer Erwin Heerlijn en Jan van der Zweep.

Je hebt waarschijnlijk al wel een aantal trainers gehad. Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op jou en waarom?

Misschien heel cliché maar Erwin heeft wel de meeste indruk op mij gemaakt. Voornamelijk in de omgang vind ik Erwin heel sterk. En aangezien ik een koppige en lastige jongen was vroeger kon Erwin mij toch altijd bereiken en aansturen.

Wat zijn je sterke kanten, en waar zou er nog verbetering kunnen zijn?

Ik denk dat mijn sterke kanten als voetballer voornamelijk liggen bij de opbouw. Ik ben erg rustig en hou er van om de bal in de voeten te hebben. Waar ik mij in zou kunnen verbeteren is het positionele deel van verdedigen.

Wat is je favoriete plek in het team en ben je links- of rechtsbenig?

Mijn favoriete positie is links centraal achterin en ik ben dan ook linksbenig.

Waarom heb je voor onze club gekozen?

Voor mij is ON weer een stapje hogerop. Hiermee hoop ik mezelf te kunnen uitdagen en ook de hereniging met Rick Boyer en Erwin hebben hierin een rol gespeeld.

Hoe ben je bij Oranje Nassau ontvangen? En wat is je eerste indruk van de club?

Ik ben zeer goed ontvangen bij de club ik kende al een paar mensen en dit maakt het dan ook wat makkelijker voor mij.

Wat is je indruk van de trainers van Oranje Nassau?
De trainers zijn op het veld serieus en druk bezig met voetbal en naast het voetbal kan je gewoon ouwehoeren met ze en lachen, het bevalt mij tot nu toe erg goed.

Heb je een persoonlijk doel dit jaar?

Mijn persoonlijke doelen zijn om een basisplek te veroveren en net zoveel minuten maken als het afgelopen jaar. (Geen minuut gemist in de competitie)

Wat zijn je verwachtingen voor Oranje Nassau komend seizoen? En waar baseer je dat op?

Kijkend naar de eerste trainingen denk ik dat we een fitte selectie hebben met genoeg kwaliteit. Ik denk daarom ook dat het niet gek is om te zeggen dat het doel is om bovenin mee te draaien.

Quirijn bedankt voor je tijd. Ik wens je een goede tijd op Coendersborg en we komen elkaar ongetwijfeld weer tegen

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.