Rick Hansen:“Mijn lange trap verdient wel de aandacht. Daar ben ik zelf niet tevreden over.”

Gepubliceerd op
30 augustus 2024

De speler die we vandaag aan jullie voorstellen is zo’n beetje de hee dag bezig met sport. We hebben het over Rick Hansen. Rick is 21 jaar en woont in Winschoten. Hij heeft bijna 1.5 jaar een relatie met Maud. In het dagelijks leven is hij  bezig met sport en jongeren. Hij geeft diverse sportlessen aan jongeren of bepaalde doelgroepen. Zijn doel is om de jeugd van tegenwoordig in beweging te zetten en te houden. Daarnaast is hij ook nog trainer van VV Sellingen 1.

DSC 0003

Door Siemon Aikema

Rick is relatief laat begonnen met voetbal, zo rond zijn tiende. Op het veld heeft hij tot nu toe heel zijn leven voor WVV gevoetbald waarvan drie seizoen in de hoofdmacht. “Daarnaast was ik actief als zaalvoetballer bij WMC waarin ik 1 jaar eerste divisie heb mogen spelen” voegt de verdediger er nog aan toe. Rick heeft redelijk wat leuke momenten in zijn carrière meegemaakt zowel als trainer als voetballer. Met WMC was dat de promotie naar de landelijke eerste divisie van het zaalvoetbal. Daarnaast noemt Rick de kampioenschappen bij zowel de O17 als de O19 van WVV als trainer en natuurlijk zijn debuut bij het eerste van WVV. Twee trainers hebben grote invloed op Rick als voetballer gehad. Bij WVV heeft hij twee trainers gehad, Jan Kloetstra en Gerard Wiekend. Jan liet hem als jongeling debuteren en gebruikte hem gelijk in dat debuutjaar als vaste kracht. Daar heeft hij veel aan gehad. Over Gerard merkt hij op: “Gerard had als voetballer en trainer bakken met ervaring over het verdedigen, waarvan ik het nodige heb opgestoken.”


Als trainer is deze nieuweling op dit moment in het bezit van Uefa B (VC3). Hij is nu 3 jaar hoofdtrainer geweest in de jeugd bij WVV. Begonnen bij de JO17-1 en 2 seizoenen in de JO19-1. Als trainer van de jo17-1 is hij twee keer achter elkaar kampioen geworden in de 7de en 6de divisie en bij de jo19-1 is hij  aansluitend kampioen geworden in de hoofdklasse. Daarna promotie in de 4de divisie en in het tweede seizoen kampioen in de 3de divisie waardoor hij een jaar in de landelijke 2de divisie mocht coachen met reizen als Oss, Doetinchem, Malden etc. “Ik ben zelf altijd wel een beetje van de statistieken, waarbij ik als hoofdtrainer in 3 seizoen 9 officiële potjes heb verloren.” Voor nu gaat hij  verder als hoofdtrainer van tweede klasser VV Sellingen. Hij zegt dat hij niet echt een voorbeeld als trainer heeft. Hij probeert zijn eigen identiteit als trainer te ontwikkelen met zijn eigen visie en principes.

Terug naar de voetballer Rick. Hij vindt, dat hij als centrale verdediger alles voetballend wil oplossen. Hij denkt dat dit redelijk uniek is. “Maar ook gewaagd is de manier waarop ik het voetballend wil oplossen.” Dat vindt hij een sterk punt van zichzelf. Daarnaast beschikt hij wel over de nodige snelheid als verdediger en is hij kopsterk. “Mijn lange trap verdient wel de aandacht. Daar ben ik zelf niet tevreden over.” Uit bovenstaande blijkt wel, dat Rick graag als centrale verdediger speelt. Als rechter centrale komt hij het meest tot zijn recht, ook omdat hij rechtsbenig is. Hoewel, Rick zal nooit zijn linkerbeen vermijden.

Van Rick is bekend, ik hoorde het o.a. van zijn oud-trainer Gerard Wiekens in de podcast ‘Tikkie Breed’, dat hij graag op zaterdag wil voetballen. Want hij wilde graag een zondagclub trainen. Maar waarom viel dan de keus op Oranje Nassau?  Enerzijds omdat ON natuurlijk zowel uit als thuis wedstrijden op de zaterdag speelt en anderzijds was hij gecharmeerd over het type voetbal dat ze willen spelen. In combinatie met de prettige gesprekken die hij had met Erwin Heerlijn kwam hij tot het besluit dat ON voor hem de perfecte club is. Hij denkt dat de combinatie trainer bij de ene club(vv Sellingen) en speler bij een andere club (Oranje Nassau) goed is te combineren. “Voor alsnog is alles perfect op elkaar afgestemd. Bij Sellingen train ik op woensdag en vrijdag en bij ON op de dinsdag en donderdag. Voor nu hoef ik gelukkig nog niet voor een dilemma te staan als beide ploegen tegen over elkaar staan, maar ik zal dat goed overleggen met zowel mijn trainer als de clubleiding van Sellingen. Rick is bij Oranje Nassau heel goed ontvangen, zowel door de stafleden als de spelers. Hij voelde zich gelijk thuis. De verschillen tussen beide clubs (WVV en Oranje Nassau) weet hij ook wel te benoemen. De speelstijl differentieert wel enorm. Bij WVV is het directer voetbal en bij ON iets meer met beleid en plan. Ook de manier van trainer is wel een verschil qua oefenstof.

Volgens Rick is de selectie van ON een goeie groep met allemaal jongeren die gretig zijn en willen voetballen Hij verwacht dat dit een groep is die best goed op elkaar kan inspelen. De trainers vindt hij allemaal stuk voor stuk goeie trainers, maar ook zeker goeie mensen. Ze praten altijd met je en zijn ook constant bezig om het beste in het team als in de individuen naar boven te brengen. Persoonlijk hoopt hij zich verder te ontwikkelen als voetballer. Maar hij hoopt ook zeker dat ze met ON om de bovenste plaatsen zullen meedoen. Hij verwacht dat ON goed en attractief voetbal zal spelen. Ook hoopt hij dat ze met dat voetbal ook goeie resultaten zullen boeken.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.