Rondom ON: Lucas Stulp: "Ik ben altijd ambassadeur voor de club."

Gepubliceerd op
26 september 2024
Elke zaterdag zijn er een hoop trouwe supporters die altijd naar de club komen. Maar wie zijn deze mensen eigenlijk? En wat spreekt hen zo aan bij CVV Oranje Nassau?
In de rubriek Rondom ON zullen zij zich voorstellen.

Deze eerste keer is het Lucas Stulp die in de schijnwerpers wordt gezet. Je kunt Lucas herkennen aan zijn Oranje Nassau-pet die hij steevast draagt. Ook kun je hem kennen van de klusgroep of als één van de kaarters op de zaterdagmiddag.
Lucas Kwant
Door Jens Vos
  
Hoi Lucas! Hoe lang ben je eigenlijk al lid van ON?
Ik denk bijna 40 jaar. Ik ben volgens mij in 1987 lid geworden en ben nu 37 jaar lid van de club.
 
Hoe ben je ooit bij ON terechtgekomen?
Dat is wel een mooi verhaal. Ik ben in 1983 getrouwd en toen zei mijn vrouw: "Je wordt wel aardig dik, ga maar wat aan sport doen." Toen zei ik: "Dat is goed, dan ga ik wel weer voetballen." Toen heb ik mijn oude club Lycurgus gebeld, maar die hadden op dat moment een ledenstop, dus daar kon ik niet terecht.
 
Ik heb het telefoonboek gepakt. Ik heb het opengeklapt op een pagina en de letter die het dichtst bij stond, daarvan wilde ik lid worden. Ik kwam bij de P van Potetos terecht. Ik woon in het zuiden van de stad, dus dat was me te ver weg. Toen ben ik verder gaan kijken en kwam ik bij de O van Oranje Nassau, en dat was in het zuiden. Zo ben ik bij de club terechtgekomen. Ik ben toen begonnen in ON 19.
 
Wat vind je zo leuk aan ON?
De sfeer binnen de club. Daarmee bedoel ik hoe mensen hier met elkaar omgaan, vooral de oudere leden. Met de jongere leden heb ik niet zo veel contact, behalve als ik op zaterdagmorgen kantinedienst heb. En natuurlijk ook voor het voetbal, maar daar zie ik niet heel veel van.
 
Heb je een herinnering bij ON die je altijd bij zal blijven?
Dat was toen we met de klusgroep alles in orde hebben gemaakt voor het nieuwe kunstgrasveld. We hebben alles rond het veld weggehaald. Zo hebben we de ballenvangers achter het doel weggehaald, de dug-outs gesloopt en alle reclameborden verwijderd en schoongemaakt.
 
Dan de laatste vraag: Jij hebt zowel binnen als buiten de club bijna altijd je ON-pet op. Is daar een speciale reden voor?
Goed hè? Ik ben altijd ambassadeur voor de club. Hij gaat overal mee naartoe, ook naar het buitenland. Waar ik ook heen ga, of het nu Spanje, Griekenland of Kroatië is. Soms word ik erop aangesproken als ik ergens ben. Dan vragen ze of ik van ON ben, en dan heb ik ook weer een praatje.
 
Mocht jij het nou ook leuk vinden om een keer jouw verhaal over ON te vertellen, spreek mij (Jens Vos) dan vooral aan. Dan gaan we dat doen.
Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.