Sam Niewold: “Ik hoop belangrijk voor het team te kunnen zijn met doelpunten en/of assists."

Gepubliceerd op
09 augustus 2024

In aanloop naar het nieuwe seizoen wil ik, zal aangekondigd traditioneel weer de nieuwe spelers van de selectie voorstellen aan de volgers van Oranje Nassau en andere belangstellenden. Als eerste is Sam Niewold aan de beurt. Zijn trainer  bij Gorecht, Hans van der Ploeg, merkte aan het eind van vorig seizoen op, dat Sam een aanwinst iss voor Oranje Nassau. Uit de statistieken blijkt, dat Sam voor Gorecht in de competitieverband twee keer heeft gescoord tegen zijn nieuwe club En dat hij daarmee het thuissyndroom van Oranje Nassau tegen Gorecht in stand hield. Daarnaast scoorde hij ook nog in beker- en oefenwedstrijden tegen zijn nieuwe club.

Door Siemon Aikema

Sam NiewoldDSC 4639

Sam vertelt, dat hij samen met zijn vriendin Lotte in Groningen woont. Hij is 23 jaar, naast het voetbal werkt hij als calculator bij Kumij kozijnen in Groningen. Volgens Voetbal Noord heeft Sam twee bijnamen: Sammie en  buurman. Omdat ik wel eens nieuwsgierig ben aangelegd heb ik natuurlijk gevraagd hoe hij aan die bijnamen komt. “De bijnaam ‘Sammie’ is ooit een keer ontstaan als verkleinwoord van mijn echte naam en de bijnaam ‘buurman’ is ontstaan door een oud teamgenoot die letterlijk mij buurman was. Wij noemde elkaar alleen maar ‘buurman’ en dat heeft het team toen opgepakt.”

Sam denkt dat hij nog maar vier jaar was toen hij bij de  ‘puppy’s’ van VV Gorecht begon. Daar heeft hij  t/m het 1e jaar D1 gevoetbald. Daarna is Sam overgestapt naar  Be Quick gegaan. Tot aan A1 heeft hij daar gevoetbald, ook al heeft hij in het 2e jaar van de B’ers nog een jaartje bij Cambuur gevoetbald. Na Be Quick is hij weer terug gegaan naar zijn club Gorecht.

Als we Sam vragen naar de hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière noemt hij er twee:

  • De promotie met Be Quick C1 naar de 1e divisie jeugd. Waardoor hij met zijn team het volgend jaar mocht in die competitie en daar ook tegen verschillende BVO’s speelde.
  • De promotie van Gorecht 1 naar de 1e klasse via de nacompetitie.

Volgens Sam heeft trainer Robert Emmelkamp de meeste invloed gehad op hem gehad. Dat was tevens zijn trainer bij Be Quick in C1 toen dat teamgepromoveerd was.” Robert gaf mij veel aandacht wat fijn is als speler en ik kon gewoon lekker onder hem voetballen. Qua seniorentrainers heeft hij nog maar één trainer gehad, de eerder genoemde Hans van der ploeg, dus kan hij nog niet echt vergelijken. 

Over zijn sterke kanten zegt de speler dat hij een goede pass in huis heeft voor een eventuele assist. Ook heeft hij scorend vermogen. Die passen kunnen binnen het eerste van ON belangrijk zijn. Sam wil, omdat hij in principe linksbenig is graag zijn rechterbeen verbeteren. Het liefst speelt hij in het team als linksbuien, maar hij kan op beide flanken goed uit de voeten.

Op mijn vraag waarom hij dit jaar bij Gorecht weggaat en naar Oranje Nassau komt, heeft Sam met een duidelijk antwoord: ”Ik ben altijd ambitieus geweest. Ik heb al een aantal jaren contact met Erwin gehad om naar ON te gaan. Daarin wil ik een stapje hogerop aangaan en kijken wat er meer met zich meebrengt. Ik denk dat ON daar een hele geschikte club voor is.”  

Sam is bij Oranje Nassau fijn ontvangen. De meeste jongens kende hij al Zijn 1e indruk is heel goed. Het voetbal wat ON speelt sprak/spreekt hem heel erg aan. Hij hoopt daar de komende jaren deel van uit te maken. Als je het hebt over verschillen tussen Gorecht en Oranje Nassau dan geeft hij aan dat er een verschil is hoe het spelletje voetbal wordt gespeeld. Bij Oranje Nassau wordt er veel meer over de grond gespeeld en het team probeert veel balbezit te hebben. De selectie noemt hij heel sterk. Het is een mengelmoes van jong en oud en Sam verwacht dat zij daar een heel goed team van kunnen maken. Hij hoopt dat de selectie hiermee ook mee kan doen om de bovenste plaatsen. 

Het is fijn om met de staf samen te werken. “Ze zijn serieus maar er is ook ruimte om te dollen en dat vind ik wel belangrijk.” Als persoonlijk doel hoopt hij  in zijn 1e jaar bij ON veel te kunnen spelen en daarmee ook belangrijk te kunnen zijn.  En omdat hij weet dat ON altijd wel mee doet voor het kampioenschap, hoopt hij natuurlijk dit jaar met z’n allen het kampioenschap te halen.   Sam’s afsluiter is: “Ik hoop belangrijk voor het team te kunnen zijn met doelpunten en/of assists.

Sam bedankt dat je mijn vragen wilde beantwoorden. En om als interviewer aan te haken bij je laatste opmerking, zeg ik nog tegen je dat ik hoop dat je veel doelpunten en/of assist mag geven.  Succes Sam bij je nieuwe club en we spreken elkaar wel weer!  

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.