Selectie Oranje Nassau gaat zaterdag de strijd aan tegen het team van Sven de Haan

Gepubliceerd op
04 oktober 2023

Komende zaterdag een ontmoeting voor verschillende selectieleden en leden van de staf met oude bekenden. Oranje Nassau speelt de uitwedstrijd tegen Hoogezand, het team van de nieuwe trainer Sven de Haan. Vorig seizoen was in de uitwedstrijd Bart van Veen, die in het verleden trainer was bij onze club nog de trainer. En om het beeld compleet te maken, in de thuiswedstrijd stond oud- speler Germain Beck nog aan het roer. Ook enkele spelers van Oranje Nassau hebben trouwens een verleden bij Hoogezand.

Door Siemon Aikema

Vorig seizoen zette ik in de voorbeschouwing op het seizoen Hoogezand nog in de rij van favorieten. Dat was een misvatting, de ploeg wist zich net te handhaven op eersteklas- niveau. Ik kan me zo voorstellen dat Hoogezand dat eerste seizoen op zaterdag zo snel mogelijk wil vergeten. De voorbereiding van het team van Sven de Haan verliep niet vlekkeloos. De oefenwedstrijden tegen Velocitas 1897 en Veendam 1894 werden verloren en tegen Bedum was er een gelijkspel. In de beker was er verlies tegen Helpman, werd er gewonnen van Forward en gelijkgespeeld tegen GVAV. Op doelsaldo werd het team uitgeschakeld in de poulefase van de beker. Over de prestaties dit competitieseizoen is nog weinig te zeggen. De eerste ronde was Hoogezand vrij en afgelopen zaterdag was Winsum de tegenstander. De ploeg van Fred de Boer won met 2-0 en bleef daarmee gedeeld eerste op de ranglijst. Ik wil voorlopig niet te veel conclusies verbinden aan de nederlaag van de mannen uit Hoogezand. We zullen zien wat de kracht van Hoogezand is. In ieder geval zullen ze erop gebrand zijn zaterdag de eerste punten te pakken.

Vorig seizoen won Oranje Nassau drie keer van Hoogezand. Thuis werd het in een oefenduel 3-1, in de competitie werd het 2-1 en in Hoogezand 0-1. In september 2019 won Hoogezand overigens twee keer in één week een oefenduel met ON en in 2020 werd een oefenduel ook winnend afgesloten. Sommigen zullen zich mogelijk de bekerontmoeting herinneren in november 2018. Oranje Nassau kwam tegen het Hoogezand van Marshall Pourier na driekwart van de wedstrijd op een, zo leek het, veilige 3-0 voorsprong. Peter van Son dacht daar anders over en scoorde binnen vijf minuten twee keer en bracht de spanning terug. Gelukkig bleef het daar ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van Oranje Nassau. Oranje Nassau won destijds met 3-2.

Voor Peter van Son wordt het dus een weerzien met een club waar hij zowat zijn hele leven heeft gespeeld. En ook Quinten Anakotta en Felipe Marçal Pinheiro hebben een verleden bij de club. Deze spelers zullen er dus wel op gebrand zijn om hun oude club te verslaan. Voor Quinten is de wedstrijd mogelijk nog bijzondere omdat twee van zijn neven, Jimmy en Jules Anakotta, tot de selectie van Hoogezand behoren. Wanneer Oranje Nassau de lijn van afgelopen zaterdag kan doorzetten, zie ik zeker mogelijkheden voor de gasten om de punten mee  te nemen. Zaterdag hoorde ik van de voorzitter van SVBO dat hij Oranje Nassau een beweeglijke ploeg vond. Ook zei hij nog, dat de ploeg  het voetbal speelt, waar hij graag naar kijkt. Dat bevestigt wat ik al eens eerder opmerkte. Het verschil met de eerste wedstrijd tegen GVAV-Rapiditas was volgens de kenners een verschil van dag en nacht. Tot aan de rust kon SVBO goed meekomen en had het zelfs, gezien de kansen, bij rust voor kunnen staan. Nadat ON vlak naar rust op voorsprong kwam, gaf SVBO veel ruimte weg, omdat het de gelijkmaker wilde maken. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Barger Oosterveld er niet mee  aan te pas en mocht ON zijn eerste overwinning van de competitie behalen.

Zoals ik hiervoor al zei zie ik tegen Hoogezand wel de nodige mogelijkheden. Het team van Oranje Nassau speelt fris en aanvallend voetbal, creëert kansen, maar mist ook wel eens. Langs de kant hoor je dan ook wel kritiek op de scherpte van de ploeg. Maar zodra er weer wordt gescoord hoor je het kritische publiek niet meer.  Ik ben ervan overtuigd dat Oranje Nassau zeker goed partij zal geven tegen Hoogezand. Je ziet het team groeien, natuurlijk kan er wel eens een mindere wedstrijd tussen zitten. Dat nemen we op de koop toe.

Hoogezand- Oranje Nassau wordt zaterdag gespeeldop Sportpark De Kalkwijck de Laan van de Sport 6j in Hoogezand. Het duel staat onder leiding scheidsrechter Jeffrey Wolthof uit Groningen. Tot nu toe zijn er geen assistenten aangewezen, Waarschijnlijk zullen daarom Lars Kesimat van Hoogezand en Jan Remmers van Oranje Nassau als vlaggenisten langs de lijn actief zijn. Maar wellicht verandert dat nog.

Ook dit jaar wil ik een ranglijst bijhouden van de onderlinge strijd van de provincies. Deze keer dus niet Groningen-Friesland, maar Groningen-Drenthe. Dat onze buren minder ploegen in de competitie hebben maakt niet uit. Het gaat immers alleen om de onderlinge duels. Na twee wedstrijdronden heeft Groningen vijf keer de onderlinge ontmoeting gewonnen en Drenthe twee. Leuk zo’n 5-2 voorsprong, maar er volgen nog 24 wedstrijdronden dus er kan nog veel gebeuren. Komend weekend zijn er drie onderlinge ontmoetingen en dan kan de stand weer heel anders zijn.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.