SV Bedum ontvangt zaterdag Oranje Nassau

Gepubliceerd op
12 januari 2023

Het is niet de eerste keer dat SV Bedum de oefenpartner is voor Oranje Nassau. Vorig jaar januari speelden beide ploegen ook tegen elkaar in Bedum. De mannen van Robbie Wenting wonnen destijds met 1-0 door een doelpunt van Mika Taatgen. Tijd voor een revanche dus voor de selectie van Heerlijn, Pourier en Van der Sluis.

Door Siemon Aikema

SV Bedum bestaat sinds het seizoen 2012/2013. Toen fuseerden zaterdag eersteklasser CVVB en zondag vierdeklasser Bedum. Na de fusie werd het nog een aantal jaren op zowel zaterdag als zondag gespeeld. Sinds september 2019 is zaterdag de enige speeldag. SV Bedum degradeerde in 2019 weer naar de tweede klasse nadat ze in de nacompetitie verloren van Blauw Wit ’34. Eerder, in 2016, viel het doek voor de Bedumers in de kampioenswedstrijd van Oranje Nassau. De Bedumers staan op dit moment gedeeld tiende met tien punten uit tien wedstrijden. En dat is een plaats waar je aan het eind van de rit niet wil staan, want dan moet je p/d wedstrijden spelen. Er is dus nog werk aan de winkel voor trainer Wenting  In de selectie komen we Richard de Boer en Roy Mertens nog tegen, die allebei een jaar hebben gespeeld bij Oranje Nassau. Richard en Nick Boelhouder zijn de enige spelers van de selectie die ook nog voor CVVB hebben gespeeld.

Over de statistieken heb ik al iets verteld. Bedum en Oranje Nassau oefenden in de afgelopen seizoenen twee keer tegen elkaar in Bedum. Beide ploegen wonnen een keer. Voor de competitie waren er vier ontmoetingen met twee overwinningen voor de gasten, een overwinning voor Bedum en een gelijkspel. Tenslotte nam Oranje Nassau nog een keer de winst mee in de beker.

Als we de wedstrijd Oranje Nassau – Helman hebben gezien, is mijn conclusie dat er voor Oranje Nassau nog wel wat werk aan de winkel is. Maar wie weet loopt het zaterdag allemaal wel wat beter. En het zijn ‘maar’ oefenwedstrijden. Volgende week zaterdag moet de ploeg er weer staan. Dan wacht de topper tegen Pelikaan S. Een goede voortzetting van de competitie is belangrijker al za het team ook zaterdag een prestatie willen neerzetten. We gaan het afwachten wat de wedstrijd tegen Bedum zal brengen.

SV Bedum-Oranje Nassau begint zaterdag om 14.00 uur op Sportpark Bedum aan de Sportlaan in Bedum

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.