Sven Kesimaat: "Ik wil komend seizoen werken aan het fysieke aspect".

Gepubliceerd op
20 augustus 2024

Hoewel er ook nog steeds ervaren spelers rondlopen bij Oranje Nassau hebben ook een aantal jongere spelers zich bij de club gemeld om als selectielid dit nieuwe seizoen in te gaan. Bij die jongeren hoort zeker ook de speler die we vandaag, als vierde in de reeks, voorstellen: Sven Kesimaat. Sven is 19 jaren jong, geboren in Assen maar al gauw verhuisd naar Hoogezand. Daar begon ook zijn voetballoopbaan bij de plaatselijke vv Hoogezand. Sven heeft een tussenjaar, na de vakantie begin hij aan de studie HBO-rechten op de Hanzehogeschool. Zijn vader, Martijn Kesimaat, werd vorig jaar leider toen Jan Kloetstra hoofdtrainer werd bij het eerste van Hoogezand!

Door Siemon Aikema

Sven KesimaatDSC 4640 Middel

Sven begon dus met voetballen bij vv Hoogezand. Hij was toen 4 jaar. Op zijn elfde kwam hij in de opleiding van FC Groningen. Daar stroomde hij in bij de onder 12. In de tijd daarvoor had hij ook nog een aantal jaar bij de voetbalschool rondgelopen. Tot en met de onder 15 heeft bij de FC gevoetbald. Daarna is hij naar Be Quick gegaan. Daar heeft hij bij de onder 16, 17 en 18 gespeeld. Vorig seizoen kwam weer bij  vv Hoogezand terug. Tot de winterstop speelde hij bij de onder 19. Daarna mocht hij bij trainer Jan Kloetstra debuteren bij het eerste. Het hoogtepunt in zijn loopbaan noemt de middenvelder toch wel zijn goal in minuut 105 van de verlenging tegen FC Surhusterfean. Het was de tweede wedstrijd van de nacompetitie en dit was de bevrijdende 1-0.

Het kwam al bij een eerdere kennismaking ter sprake maar ook Sven noemt onze huidige assistent Jesse Nienhuis als een belangrijke trainer in zijn loopbaan. Jesse zorgde ervoor dat Sven het plezier in voetbal heeft teruggevonden. “Na mijn tijd bij Groningen was ik dat wel even verloren, maar daar heb ik het weer gevonden!”  Sven noemt zijn loopacties als sterke punt. “Met mijn loopacties creëer ik niet alleen ruimte voor mijzelf, maar ook voor andere spelers. Ook vind ik het fijn om het spel te versnellen door middel van een snelle strakke pass of een dribbel in te zetten.” Wat nog beter zou kunnen is volgens deze speler zijn fysieke kracht, maar, zo voegt hij eraan toe, daar is nog genoeg tijd en ruimte voor om iets aan te doen. Zijn favoriete plek in het team is op de 10 positie. Dat heeft te maken met het sterke punt van de rechtsbenige Sven: “Vanuit hier kan ik mijn loopacties het best inzetten en denk ik dat ik het meest in mijn kracht kom.”

Het gevoel dat Sven bij Oranje Nassau kreeg was heel erg goed. Bij het eerste gesprek lieten ze meteen een goede warme indruk achter. Ook het spel dat ze spelen trekt hem heel erg aan. Dat jongens als Mart Bloeming en Peter van Son daar ook spelen heeft zeker een aandeel gehad in zijn keuze voor ON. Het helpt namelijk wel als je al een aantal spelers kent. Met Mart heeft hij het er ook wel vaker over gehad, omdat hij Mart natuurlijk vaak zag op trainingen en wedstrijddagen.

De middenvelder zeht dat hij bij Oranje Nassau heel goed is ontvangen! Door de spelers en stafleden, maar ook alle andere mensen op de club. “Bij de eerste training kreeg ik gelijk al mijn voetbalkleren voor aankomend seizoen wat er ook voor zorgde dat je je al meer onderdeel van het team voelt.” Hoewel hij er nog niet heel veel trainingen en wedstrijden heeft opzitten, het interview dateert al van voor de vakantie, merkt hij al wel dat het bij Oranje Nassau allemaal wat beter geregeld is. De kleren die je op dag 1 al krijgt, alle kleren die je op wedstrijddagen krijgt, alle trainers die op het veld staan. Dat zorgt er allemaal toch voor dat het stukje professionaliteit wat hoger is. Volgens Sven heeft Oranje Nassau een relatief jonge selectie met allemaal gedreven spelers, elk met zijn eigen kwaliteiten. Wanneer de selectie al deze kwaliteiten goed benut kunnen we volgens deze jongeling heel ver komen. Hij is dus hartstikke blij met deze selectie! Zijn indruk van de trainers is hartstikke positief, allemaal hebben ze veel verstand van het spelletje waardoor ze je veel kunnen leren. Hier kan je dus alleen maar van groeien en dat is belangrijk!

Sven is één van de weinigen die heel specifiek een persoonlijk doel omschrijft: “Mijn persoonlijke doel is om erg belangrijk te zijn voor het team. Dit wil ik doen door middel van minimaal 15 keer direct betrokken te zijn bij een goal ( goal of assist ).” Verder wil hij zich dit seizoen focussen op het fysieke aspect. Doelen voor zijn nieuw club heeft hij ook. Hij hoopt met ON bovenin mee te kunnen doen en minimaal een periode te pakken waardoor Oranje Nassau de nacompetitie afdwingt. “We hebben een goede en gedreven selectie waardoor ik denk dat dat zeker haalbaar moet zijn!”  Tegen de volgers wil Sven ook nog wel iets zeggen: “Ik kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen en hoop jullie allemaal langs de kant van het veld te zien om ons te supporten!   

Sven bedankt voor je tijd. Ik hoop dat je je ambitie voor dit seizoen kunt waarmaken. Ik zaL je in ieder geval met belangstelling blijven volgen

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.