Teleurstellende competitiestart Oranje Nassau

Gepubliceerd op
23 september 2023
Na drie keurige bekeroverwinningen waren de verwachtingen voor de competitiestart hoog gespannen. Een op papier niet al te lastig begin tegen stadgenoot GVAV. Een overwinning  moest toch mogelijk zijn. Op een weliswaar vrij zwaar grasveld, door de vele regenbuien, dat er overigens prima bij lag moest het toch kunnen. Dat het wel eens anders loopt dan de verwachtingen, komt toch vaak voor in het voetbalwereldje. Zo ook op deze voor GVAV vreemde dag om op te spelen was dat weer het geval. Zelfs in de bestuurskamer waren er meerdere versprekingen over de zaterdag en de zondag. Het is even wennen.
 Door Bert Postma

Een wedstrijd in de categorie, snel vergeten maar weer.  Oranje Nassau speelde een redelijke eerste helft, waarin GVAV duidelijk respect toonde voor haar gasten. Oranje Nassau had misschien het betere van het spel, maar door tomeloze inzet van de wit blauwen, kwam ON niet aan echt gevaarlijke aanvallen toe. Er werd slordig gespeeld en ON leed veel onnodig balverlies. In plaats van elkaar op te peppen, werd er voortdurend gemopperd op weer een mislukte aktie. Niet echt de manier om tot een goed resultaat te komen. Mogelijkheden waren er in de 9e en 15e minuut voor Thomas Careman. Het eerste schot werd gekeerd door doelman Carsten Meijwaard en zijn kopbal ging net over de lat. In de 33e minuut leek een vrij onschuldige voorzet van Quinten Anakotta in de handen van genoemde doelman te belanden, maar de gladde bal glipte hem door de handschoenen en de stand 0 - 1 verscheen op het scorebord. Drie minuten later had Rick Wiersma de voorsprong kunnen verdubbelen. Doelman Meijwaard zag er nu beter uit en stopte. In de 39e minuut bleef de complete achterhoede van Oranje Nassau staan in de veronderstelling dat assistent Bert Volders de vlag zou heffen. Het signaal bleef uit en Patrick Venema mocht vrij opstomen naar Erwin Heidekamp, die deze keer moest passen. 1 - 1. Vlak voor rust was er een gele kaart voor GVAVer Ramon Nijdam.

In de tweede helft was Tim Deelen binnen de lijnen gekomen om wat meer snelheid te brengen. Snelheid die echter niet benut kon worden omdat het sterk aandringende GVAV Oranje Nassau veelvuldig terugdrong op eigen helft en Deelen meer moest verdedigen dan aan aanvallen toe kwam. De gasten mochten niet mopperen dat GVAV geen voorsprong kon halen uit het veldoverwicht. Jammer was dat scheidsrechter Pascal Souhuwat na een schaarse counter van ON, weigerde de bal op de stip te leggen toen Rick Wiersma onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Misschien zou een benutte strafschop na de blunder van de GVAV goalie ook wel iets te veel beloning voor het matige Oranje Nassau geweest zijn en te weinig voor het keihard werkende GVAV. Beide trainers brachten nog diverse wissels in het veld, maar die konden het verschil niet meer maken.  Het laatste kwartier was weer volledig voor Oranje Nassau, maar men was niet bij machte of te slordig om het doelman Meijwaard echt moeilijk te maken. Geel was er nog voor invaller David Voigt van ON en voor doelpuntenmaker Patrick Venema van GVAV. De wedstrijd stond onder leiding van Pascal Souhuwat en de assistenten Marten Brouwer en Bert Volders. Waarvoor dank. ON speelt a.s. zaterdag thuis tegen SVBO aanvang 15.00 uur en GVAV speelt zaterdag uit tegen stadgenoot Velocitas. Aanvang 18.00 uur.