Thomas Careman maakt zijn 125e goal

Gepubliceerd op
17 oktober 2022

Voetbal Noord houdt met behulp van verschillende correspondenten de doelpunten bij die op de voetbalvelden worden gemaakt in de selecties van eerste teams. Per 25 doelpunten delen ze een ster uit. Sinds zaterdag is Thomas Careman in het bezit van 5 sterren omdat hij zijn 25e goal scoorde. Thomas van harte met deze nieuwe mijlpaal.

Thomas Careman aanvaller
Door Siemon Aikema

Thomas begon zoals bij velen bekend zijn carrière bij Actief. Hij maakte voor zover mij bekend op 5 april 2009 zijn eerste goal in de wedstrijd tegen VAKO. In totaal maakte hij 10 goals voor de club waar alles begon. De volgende vier seizoenen speelde Thomas voor Oranje Nassau. In die seizoenen scoorde hij dertig keer waaronder dus ook zijn 25e. Dat was in het seizoen 12/13 toen hij scoorde tegen Trynwalden. In zijn eerste seizoen bij Achilles 1894 scoorde de spits zijn 50 e in de wedstrijd tegen De Bataven op 20 februari 2015. Bij stadgenoot Be Quick 1887 scoorde Thomas zowel zijn 75e als zijn 100e doelpunt. Nummer 75 werd op 17 april 2017 gescoord tegen EVV. Zijn laatste doelpunt in dienst van Be Quick 1887 was tevens de 100e in zijn carrière. Dat was op 20 mei 2018 tegen OFC. Overigens scoorde Thomas dat seizoen ook nog een keer in de nacompetitie, maar die doelpunten tellen niet mee voor de sterren.

Sinds zijn terugkeer in 2020 bij Oranje Nassau scoorde Thomas al 24 keer. Meest opmerkelijk is volgens mij dat hij in het afgebroken seizoen 20/21 in drie wedstrijden tien keer scoorde. Alleen tegen Winsum scoorde hij dat seizoen niet. Op de topscorerslijst van onze club staat Thomas nu op een vijfde plaats met 54 doelpunten. Hij is ploeggenoot Ezra Schrijver (51) sinds vorige week voorbij. Er zit nog wel een hogere positie in als Thomas in dit seizoen blijft scoren. De achterstand op bijv. nummer twee Jaap Jacobs, is maar 5 doelpunten.

Tot slot nog de lijst van clubs waartegen Thomas scoorde .
Tegen Quick '20 vond hij zes keer het doel.
Thomas maakte vijf doelpunten tegen Zeerobben en Oeverzwaluwen.
Vier keer was het raak tegen OFC, Leeuwarder Zwaluwen, FC Burgum Rigtersbleek, en Sc NEC.
Drie keer trof hij doel in de wedstrijden tegen ONS Sneek, PKC ’83, VAKO, RKHVV, Zuidwolde, De Meern, Viboa, Drachtster Boys, De Bataven, Berkum, OJC Rosmalen en Jong De Graafschap.
Tegen FVC, HSC ’21, Juliana ’31, Be Quick 1887, Broekster Boys, Staphorst, SWZ Quick en Noordscheschut was het twee keer raak.
Eén goal maakte Thomas tegen Nunspeet, Pelikaan S, Valthermond, Trynwalden, Udi ’19, Urk, VVOG, Westlandia, Buitenpost, DVS ’33, EVV, CVVB, Dieze West, Dongen, Blauw Wit ’34, Brabant United, Achilles ’29, ACV, ADO’20 Alcides en Alverna

 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.