Thuiswedstrijd voor Oranje Nassau in de eerste ronde van de beker

Gepubliceerd op
18 oktober 2023

Komende weekend wordt de competitie van 1J onderbroken. Geen onderlinge duels in deze klasse, wel voor de meeste ploegen een wedstrijd in de eerste ronde van de beker. Zo ook voor Oranje Nassau. Voor de oranjehemden staat een thuiswedstrijd op het programma tegen vv Loppersum.

Door Siemon Aikema

De voetbalvereniging Loppersum werd opgericht in het jaar 1986. Sinds het seizoen 1987/1988 komt het standaardteam uit in de competitie. Het begon allemaal in de tweede klas van de Groninger Voetbal Bond. Na twee kampioenschappen speelde het eerste team na drie jaar in de vierde klas KNVB. Later volgde nog promotie naar de derde en de tweede klasse. Loppersum voetbalt nu, na een aantal jaren tweede klas, sinds 2015 weer in de derde klasse C. Vijf keer behaalden ze in de laatste acht seizoenen een periodetitel. Zonder dat dit overigens tot promotie leidde. In 2016 en 2017 was het gebeurd na een dubbele ontmoeting met resp. Elim en SDC ’83. Het verst kwam het team in 2019 en  2022 toen de eerste ronde werd overleefd. Maar de tweede ronde was toch een brug te ver.

Het huidig seizoen werd begonnen met een overwinning op Lycurgus en een gelijkspel tegen Be Quick 1887 (zat.) In de derde ronde werd nipt verloren van Helpman (zat.) en afgelopen zaterdag tegen Zuidhorn werd het  0-0. Door deze resultaten staat het team van de nieuwe trainer Heiko van den Berg met vijf punten uit vier wedstrijden op een zevende plaats in 3C. Joris Jurna maakte de meeste doelpunten dit seizoen, hij liet tijdens bekerwedstrijden het net zeven keer bollen. Verder valt op dat de selectie een aantal routiniers telt, die allemaal al jaren deel uit maken van de eerste selectie. Jurna is daar één van, maar de oudste is de achtendertigjarige Rolf Oosterhuis die na drie jaar Godlinze en vier jaar Holwierde nu alweer tien jaar deel uitmaakt van de eerste selectie. Ruben Danhof is volgens mij degene die het langst bij die selectie zit. Hij is nu achttien jaar bij het eerste en begon, zo schat ik in, rond zijn vijftiende bij de senioren van Loppersum. Overigens heeft de selectie een mix van oude en jonge spelers met een behoorlijk aantal begin twintigers.

Voor Oranje Nassau wordt het na een jaar afwezigheid weer tijd voor wat successen in de beker. Vorig seizoen werd de ploeg al in de voorronde uitgeschakeld. Door nederlagen tegen Gorecht en Sellingen werden de Coendersborgbewoners dat seizoen uitgeschakeld. Nu kan het team laten zien dat het ook in de beker succesvol is. Zo op het eerste oog is de eerste ronde geen onoverkomelijke hindernis. Het klassenverschil tussen Oranje Nassau en Loppersum betekent in theorie een overwinning voor de thuisclub. Maar het blijft bekervoetbal en daar zijn vaak verrassende uitslagen. Ik verwacht niet dat Oranje Nassau zich laat verrassen, maar je weet het natuurlijk nooit.

De thuisclub is wel in de ‘winning mood’. Voor de derde keer op rij werd er in de competitie gewonnen. Ook is de ploeg nog steeds ongeslagen. Voeg daarbij de drie overwinningen in de voorronde van de beker. Daarmee is de ploeg van Heerlijn al zeven wedstrijden op rij zonder een nederlaag. Afgelopen zaterdag was er winst tegen een kampioenskandidaat: HZVV. Het werd een mooi gevecht waarbij de thuisclub in het laatste deel van de wedstrijd met 10 man verder moest. Ard Veenhof ging met een hoofdwond van het veld en de staf had toen alle wissels al gebruikt. Maar de overgebleven tien man vochten samen om voor hun uitgevallen aanvoerde de 2-1 voorsprong over de streep te trekken. En dat lukte. Na afloop zei trainer Erwin Heerlijn tegen verslaggever Andor Heij van OOG dat je in de eerste helft zag, dat HZVV veel kwaliteit heeft. ”Maar toch vond ik ons gelijkwaardig. Alleen was HZVV  iets gevaarlijker en doortastender.” Over de omslag in de tweede helft zei hij dat voetbal soms niet te analyseren is. "Het doet mentaal wat met je als je scoort." Hij vond dat HZVV na die twee doelpunten geen druk meer kon zetten en achteruit ging lopen. “Bij ons gebeurde juist wat. We gingen druk zetten, we kregen honger”, zo vervolgde de trainer. Hij vond het hartstikke mooi dat zijn ploeg dat heeft laten zien. Persoonlijk wil ik daar als voorbeschouwer nog aan toevoegen dat dit volgens mij ook betekent dat het team zeker ook met druk kan omgaan. Laten we hopen dat we dat de rest van het seizoen nog vaker zullen zien.

De bekerwedstrijd tegen Loppersum begint zaterdag op de gebruikelijke tijd op ons sportpark namelijk om 15.00 uur. Scheidsrechter van dienst is Stefan Aalders en hij wordt geassisteerd door de heren Hessel Soldaat en Johan Wesseling.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.