Tussenbalans van alle teams van Oranje Nassau

Gepubliceerd op
28 december 2022

We zitten weer in de laatste week van het jaar 2022. En net als elders kijken we ook bij Oranje Nassau even terug. Welke resultaten zijn er sinds september 2022 behaald door de verschillende teams. En wellicht ook niet onbelangrijk, hoe staan ze er in de competitie voor. Ook dit jaar zet ik het even voor jullie op een rijtje.

Door Siemon Aikema

De vrouwen 18+ zijn de duidelijke winnaars van deze periode. Het team, dat uitkomt in de eerste klasse op de vrijdagavond, speelde achttien wedstrijden, die allemaal werden gewonnen. Niet verwonderlijk dat ze in de najaarsserie kampioen zijn geworden. Proficiat dames!

De mannen van ON 3 deden er niet veel voor onder. Vijf overwinningen en één gelijkspel, een mooie prestatie, die voorlopig ook een eerste plaats oplevert. Het derde team staat in de derde klasse -6 vier punten voor op nummer twee Mamio 4. Alle kans op een mooi vervolg in 2023.

Ook het vierde team bij de mannen heeft een mooi resultaat in de derde klasse-4 In vijf wedstrijden zijn er twaalf punten gehaald. Het team staat weliswaar ‘slechts’ vierde maar heeft nog wat wedstrijden te goed. Qua verliespunten staan ze gelijk met de huidige koploper Velocitas1897 3. Volop kansen nog!

Op een mooie vierde plek staat mannen 1. Het team heeft in de eerste klasse F in elf wedstrijden een keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. ON 1 staat tweede op één punt van koploper Pelikaan S. En na de winterstop komt deze ploeg naar Coendersborg in een strijd om de eerste plaats.

Oranje Nassau 8 heeft zes wedstrijden gespeeld, waarin er twaalf punten werden gehaald. Daarmee staan ze vierde op onze ranglijst. De onderlinge verschillen in deze klasse zijn erg klein. Het team staat nu vijfde, in punten gelijk met Mamio 6 en LTC 7, maar met een wedstrijd meer gespeeld. De beide koplopers Lycurgus 13 en HFC ’15 5 hebben een punt voorsprong, maar wel uit acht ontmoetingen. In verliespunten staat ON 8 dus derde. 

Oranje Nassau 2 staat op de zesde plek met dertien punten uit acht ontmoetingen. Daarmee staat de ploeg op een vierde plek in hun competitie. Nummer drie Knickerbockers staat zes punten voor, dus er zit voorlopig nog geen stijging in voor dit team. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk. 

Op de zevende de plek staan de mannen van Oranje Nassau 6 met veertien punten uit negen ontmoetingen. Daarmee staan ze in het linker rijtje van hun competitie, vlak achter de nummers drie en vier Be Quick 1887 2  en Gorecht 4 met respectievelijk zeventien en vijftien punten.

De vrouwen van Oranje Nassau 3 staan achtste op deze interne ranglijst. In hun competitie staan ze gedeeld zevende met zestien punten uit elf wedstrijden. Dat is op ruime afstand van de dames van Groen Geel 1 die op dertig punten staan en hard op weg lijken naar het kampioenschap.

De mannen van Oranje Nassau 5 doen het met tien punten uit zeven wedstrijden net wat minder goed. Het team is zevende en daarmee de koploper van het rechter rijtje. Ze staan trouwens qua verliespunten gelijk met nummer vijf Groninger Boys 2. Ook hier dus nog volop kansen om op de ranglijst te klimmen.

Vrouwen 2 doet het in de klasse met alleen maar eerste teams zeker niet slecht. In elf wedstrijden wisten ze vijftien punten te scoren. Ook zij zijn de koploper van het rechter rijtje, maar het verschil met bijvoorbeeld Helpman vrouwen 1, dat vierde staat, is slechts drie punten.

Voor de mannen van 35+ verliep de najaarscompetitie dit jaar minder dan vorig jaar. In achttien wedstrijden haalden ze tweeëntwintig punten. Daarmee zijn ze precies in het midden van hun competitie geëindigd. Maar na de winterstop begint iedereen weer op nul punten. Dus nieuwe rondes nieuwe kansen.

Dat de vrouwen van Oranje Nassau 1 het voorlopig iets minder doen, is niet zo verwonderlijk. De topklasse is wat anders dan de hoofdklasse. Maar na een slecht begin met vijf nederlagen op een rij hadden ze in de volgende wedstrijden iets meer succes. Na elf wedstrijden hebben ze elf punten verzameld en staan ze voorlopig tiende, op korte afstand van de nummers negen en acht Wartburgia en ACV. Ook hier dus nog wel kansen om de nacompetitie te ontlopen. De competitie is nog lang.

Van alle teams doet Oranje Nassau 7 het voorlopig het minst goed. Ze speelden zeven duels waarvan er eentje werd gewonnen. In hun competitie staan ze een na laatst, op ruime afstand van Dio  2 (zes punten). Maar ook hier is de competitie nog lang, dus er zijn nog wel mogelijkheden om te klimmen.

Ik hoop, dat het voor de ploegen uit dit overzicht de tweede helft goed verloopt. Voor de prestatieteams succes met je handhaven/ je kans op promotie en of periode pakken. Voor de recreatieve teams wens ik allen vooral veel voetbalplezier. En ook in deze categorie geldt natuurlijk dat overwinningen het plezier in het potje voetbal wel kan verhogen. Iedereen een sportief en vreugdevol jaar 2023 toegewenst.

Ranglijst

 

Team

Wedstrijden

punten

Gemiddeld

Doelsaldo

Goals voor

Goals tegen

1

Vrouwen 18+

10

30

3

+60

63

3

2

Mannen 3

6

16

2,66

+11

23

12

3

Mannen 4

5

12

2,4

+20

25

5

4

Mannen 1

11  

26

2,36

+20

29

9

5

Mannen 8

6

12

2

+5

20

15

6

Mannen 2

8

13

1,62

0

17

17

7

Mannen 6

9

14

1,5

+9

24

15

8

Vrouwen 3

11

16

1,45

+1

20

19

9

Mannen 5

7

10

1,42

-1

21

22

10

Vrouwen 2

11

15

1,36

+6

26

20

11

Mannen 35+

19

22

1,16

-13

23

36

12

Vrouwen 1

11

11

1

-6

16

22

13

Mannen 7

7

3

7-3

-8

16

24

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.