Winsum uit niet altijd makkelijk

Gepubliceerd op
25 januari 2023

Komende zaterdag sluit Oranje Nassau een succesvol eerste deel van het seizoen af tegen Winsum. In het eerste deel van de competitie verloor de ploeg tot nu toe slechts één keer, speelde het drie keer gelijk en werd er acht keer gewonnen. De gasten zijn al tien wedstrijden ongeslagen en willen via een overwinning op Winsum mee blijven doen om de topplaatsen in 1F.

Door Siemon Aikema

Winsum begon onder leiding van de nieuwe trainer Fred de Boer en met nieuwe spelers zoals Thijs Gerlofs (Oranje Nassau) en Yumé Ramos (Flevo Boys) aan het nieuwe seizoen. Aan het eind van de eerste periode stond de ploeg op een mooie vijfde plek met veertien punten uit acht duels. In de tweede periode draait het tot nu toe wat minder, Na vier wedstrijden staan ze in deze periode op een elfde plek met één puntje uit vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er nipt verloren van Broekster Boys. Na een 0-1 voorsprong kwam Winsum voor rust op een 3-1 achterstand. Vlak voor het verstrijken van de officiële tijd maakte Ramos uit een strafschop zijn tweede goal en zette hij de Winsumers weer naast de mannen van Patrick Zwart. Toch ging Broekster Boys, verdiend volgens hun verslaggever, er met de overwinning vandoor door een laat doelpunt in de extra tijd. Wil Winsum niet in de gevarenzone komen, dan zullen ze toch punten moeten pakken. Ze hebben nog vijf punten voorsprong op de nacompetitieplaats, maar enkele van de onderste ploegen beginnen punten te pakken. Of er zaterdag punten gepakt kunnen worden blijft voorlopig de vraag. Uiteraard gunnen we de mannen van Fred de Boer enig succes, maar liever niet komende zaterdag. Maar de spelers van  Winsum zullen er op gebrand zijn om juist tegen de Stadjers succes te hebben.

Statistisch zijn er maar weinig wedstrijden te beschouwen. Beide clubs hebben elkaar in Winsum nog maar vier keer ontmoet. De thuisclub won de eerste twee ontmoetingen, Oranje Nassau de vierde. De derde werd een gelijkspel. Daarom lijkt de titel boven deze voorbeschouwing de statistieken redelijk samen te vatten. En mochten de gasten zaterdag winnen dan zijn de statistieken helemaal in balans 

Oranje Nassau heeft afgelopen zaterdag de aansluiting met Pelikaan S behouden. Door het gelijkspel bleef het onderlinge verschil een puntje. Maar ook Blauw Wit en ONS Sneek staan op korte afstand van de eerste plek met resp. drie en vier punten achterstand op Pelikaan S. Willen de Groningers mee blijven doen om de titel, of om de tweede periode, dan kan men niet verslappen. Voor Oranje Nassau is een overwinning op Winsum dus noodzakelijk. De tweede periode is ook enorm spannend, vier ploegen (Hoogezand, Broekster Boys, Oranje Nassau en PKC ’83) staan gedeeld eerste. Daarachter twee ploegen op twee en drie punten achterstand. Deze periode is dus nog lang niet beslist. Oranje Nassau heeft tegen Pelikaan S weer laten zien, dat het met de beste mee kan. En dus kan de ploeg weer nieuwe moed putten uit de laatste wedstrijd. En nu de ziekenboeg bij de club ook langzamerhand steeds leger wordt geeft dat de staf weer nieuwe mogelijkheden. Dat wil overigens niet zeggen, dat Oranje Nassau zo maar even over Winsum heen zal walsen. Ook zaterdag zal de ploeg weer goed bij de les moeten zijn. Maar als je kijkt naar de kwaliteiten binnen het team, dan moeten er toch wel kansen zijn op een goed resultaat. Ik denk dat de mannen van Heerlijn, Pourier en Van der Sluis met het nodige zelfvertrouwen richting het Hogeland kunnen gaan. Zoals eerder gezegd, gemakkelijk zal het zeker niet worden, maar kansen zijn er volgens  mij wel. Met enig optimisme wacht ik de wedstrijd van zaterdag af. Hopelijk kunnen de gasten met drie punten weer terug richting Groningen. En houden ze zo zicht op de tweede periode en blijven ze in het spoor van de koploper.

De leiding van Winsum-Oranje Nassau is in handen van scheidsrechter René Wijma en zijn assistenten Martijn Brondijk en Marten Brouwer. De wedstrijd wordt gespeeld op het Sportpark Winsum-West Schilligeham 1A in Winsum. Let op de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Tenslotte nog de strijd tussen de Groninger en Friese ploegen. Van de drie onderlinge ontmoetingen wonnen de Friezen zaterdag twee, de andere werd een overwinning voor de Groningers. Daardoor is de voorsprong van Groningen iets teruggelopen. Toch hebben ze met twintig overwinningen nog steeds de leiding. Friesland heeft nu twaalf overwinningen. Zaterdag is er weer drie keer een clash tussen beide provincies. Loopt Groningen verder uit of kan Friesland de achterstand verkleinen? We wachten het weer af.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.