Youri Tepper: “Ik kijk er naar uit om alle mensen binnen de club beter te leren kennen.”

Gepubliceerd op
02 september 2024

Vandaag stel ik Youri Tepper voor aan onze volgers. Hij is 22 jaar en woont in de wijk Selwerd in Groningen. Youri studeert aan de PABO op de Hanzehogeschool in Groningen. Hij zit momenteel in het laatste jaar van de PABO en hoopt in februari af te studeren. Naast zijn studie heeft hij ook een bijbaan in het UMCG. Hij is met voetballen begonnen bij Lycurgus.

Door Siemon Aikema 
Youri Tepper Middel

Youri’s eerst club was dus Lycurgus, de club die, zoals bij de meeste van onze lezers bekend, speelt in Vinkhuizen. Hij kwam bij de club toen hij zeven jaar was. Vanaf het eerste begin is hij al keeper geweest. Op zijn twaalfde combineerde Youri het veldvoetbal met zaalvoetbal. In de zaal is hij begonnen bij Leekster Eagles en momenteel speelt hij zaalvoetbal bij stadgenoot PKC’83. “In de senioren heb ik op het veld verder bij Gorecht en Velocitas gespeeld”, zo vervolgt hij zijn verhaal. Youri heeft twee interlands mogen spelen met het Nederlands zaalvoetbal team onder de 18 jaar tegen Engeland O19. Dat noemt hij zijn hoogtepunt tot nu toe van zijn carrière. De trainer die de meeste invloed op hem heeft gehad is zijn oude keeperstrainer Johnny Veenstra. “Ik heb vanaf mijn 11e tot mijn 21e met Johnny getraind en in deze periode hebben wij een erg goede band opgebouwd. Ook heeft Johnny mij in deze periode ontzettend veel geleerd en we hebben erg veel plezier gehad.” Dat Youri keeper is, en dat dit zijn favoriete positie is mag uit het voorafgaande wel duidelijk zijn.  Hij hoort vaak dat hij als keeper een goede reflex heeft en dat hij goed kan meevoetballen. Ook is hij altijd wel aanwezig in het veld. Als ik vraag of er nog verbeterpunten zijn zegt de keeper dat hij denkt dat hij eigenlijk alle aspecten van het keepen kan verbeteren, omdat je, zo vindt hij, nooit uitgeleerd bent.

Ook aan Youri vraag ik waarom hij heeft besloten komend seizoen bij Oranje Nassau te voetballen. Hij zegt dat hij het een mooie kans vindt om zich verder te ontwikkelen als speler. “Oranje Nassau speelt vaak bovenin mee en we hebben aankomend seizoen naar mijn mening een sterke selectie met veel nieuwe spelers.” Zijn ontvangst bij onze club was vanaf het eerste moment goed. Dankzij de trainers en zijn teamgenoten voelde hij dat hij welkom was. “Ik kijk er naar uit om meerdere mensen binnen de club beter te leren kennen! Mijn eerste indruk van de club is dan ook zeer positief!” Hij vindt het moeilijk om op dit moment, begin augustus, nog lastig om echt verschillen aan te geven tussen zijn vorige clubs en Oranje Nassau. Hij heeft op het moment van het interview nog maar een paar trainingen en één wedstrijd afgewerkt. Als hij afgaat op zijn eerste indruk, dan heeft Youri wel het gevoel dat deze selectie het hoogste niveau heeft in vergelijking met zijn vorige clubs. Hij is erg positief over de huidige eerste selectie. Er zijn natuurlijk veel nieuwe spelers, maar er hangt een positieve sfeer in de groep en er wordt hard en gretig getraind. Ook over de trainers van de club is Youri  ook erg positief,. Volgens deze keeper wordt er fanatiek getraind en de trainers dagen de selectie ons uit om een hoog niveau aan te tikken. Daar houdt hij persoonlijk wel van. Ook klikt het volgens Youri goed tussen Peter van der Sluis en hem. Dat vindt hij ik erg belangrijk, aangezien Peter zijn nieuwe keeperstrainer is. 

Ik vraag nog naar zijn persoonlijke doelen en de verwachtingen van Youri voor dit seizoen. Als hij kijkt naar zijn persoonlijke doelen voor dit seizoen dan hoopt hij zich op alle vlakken verder te ontwikkelen tot een betere keeper. En hij wil graag zoveel mogelijk minuten maken. Hij is qua verwachtingen vvor een team altijd een beetje voorzichtig. Er is dit seizoen een vrij nieuw team, alleen er is veel kwaliteit aanwezig. Hierdoor is Youri er van overtuigd dat de selectie zeker mooie dingen kan bereiken. Alleen, op dit moment is het belangrijk dat de selectiespelers elkaar eerst beter leren kennen om vervolgens samen aan de speelstijl te werken. Tegen de volgers wil Youri nog kwijt, dat hij ontzettend veel zin heeft in het nieuwe voetbalseizoen. “Ik kijk er naar uit om alle mensen binnen de club beter te leren kennen. Laten we er een mooi jaar van maken met z’n allen!”

Youri bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Ik wens je een goede tijd toe bij onze club. En ik hoop, dat je in februari met succes je studie kunt afronden. Werk genoeg in het onderwijs, denk ik.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.