Youssef El Hami”: “Ik ben blij om het aankomende seizoen uit te komen voor Oranje Nassau.

Gepubliceerd op
13 augustus 2024

De speler, die ik vandaag aan jullie voorstel heeft een kruisbandblessure gehad, waardoor hij er, zoals hij zelf zegt, 13 maanden uit lag. Sinds een aantal maanden traint hij mee met de selectie van Oranje Nassau. We hebben het over de negentienjarige Youssef El Hami uit Groningen Youssef werkt bij de klantenservice van Bol en studeert aan de Johan Cruyff Academy op de Hanze Hogeschool. 

Door Siemon Aikema

Yoessef El Hami DSC 4636 Middel

Youssef vertelt, dat hij rond zijn 4/5 jaar begonnen is met voetbal. Hij was altijd al gek op het spelletje en deed het liefst niks anders. Zijn voetbalcarrière begon in Hoogkerk bij SJO De Held. Daar is hij tot zijn 15e gebleven. Daarna een korte tussenstop in de onder 16 van Be Quick 1887. Vandaar ging hij al  snel naar de jeugdopleiding van FC Emmen. Youssef heeft daar 2 seizoenen gespeeld. In zijn laatste seizoen heeft hij daar de al eerder genoemde blessure opgelopen. Sinds maart traint hij bij Oranje Nassau. Volgens Youssef is hij nu alweer een paar maanden fit en klaar voor de nieuwe uitdaging in het seniorenvoetbal bij Oranje Nassau.

Ook aan deze relatief jonge speler heb ik gevraagd wat zijn hoogtepunten waren, in dit geval dus in het jeugdvoetbal. Hij noemt als één van die hoogtepunten dat hij, terwijl hij aan het voetballen was bij een kooitje bij hem in de buurt op een drukke en mooi zomerse dag, werd gebeld en te horen kreeg dat hij werd aangenomen bij FC Emmen. Verder heeft hij, zo herinnert hij zich nog, in de onder 16 van Be Quick in een belangrijke wedstrijd tegen Zeeburgia met een kopbal gescoord.  Dat is hem altijd bijgebleven. “Vraag het maar na aan assistent Jesse” zo voegt hij er nog aan toe.

Over zijn trainers vertelt Youssef, dat hij er veel heeft gehad. “Er zijn er wel een paar die veel voor mij hebben betekend om de speler te worden die ik de dag van vandaag ben. Allereerst onze enige echte assistent trainer Jesse Nienhuis. Toen ik bij Be Quick kwam hadden we een gesprek en moest ik aangeven wat mijn doel was voor het komende seizoen. Ik gaf aan dat ik graag gescout zou willen worden. Met grote dank aan Jesse die met mij beelden besprak, veel met mijn ontwikkel punten bezig was en mij heeft geholpen met ontwikkelen als voetballer is het uiteindelijk gelukt dat doel te behalen”. Verder noemt hij nog twee trainers in de jeugd van HFC’15 die hem ook altijd zijn bijgebleven: Simon Cageling nu hoofdtrainer bij competitiegenoot Winsum en Danny Sims. “Zij hebben mij als jonge jongen eigenlijk de basis uitgelegd en alle slimmigheidjes die komen kijken bij het voetbal.” Volgens de verdediger zijn de sterke punten het verdedigen 1 tegen 1, het duelleren, de coachende kwaliteiten, passing en lef tonen in zijn spel. Natuurlijk zijn er altijd punten die beter kunnen. Een verbeterpunt is volgens hem het spelen met de ruimte in zijn rug. Het liefst speelt de rechtsbenige Youssef als centrale verdediger, links of rechts centraal maakt hem niet heel veel uit.

Over Oranje Nassau merkt hij op dat hij besloten heeft bij deze club te voetballen omdat dit een club is met ambities. Een club waarbij hij zichzelf kan gaan ontwikkelen als voetballer en zo opnieuw in de kijker kan gaan spelen. Hij hoopt via onze club weer een stap te kunnen maken richting een BVO. Hij zegt  heel goed ontvangen te zijn bij Oranje Nassau. Sinds de eerste keer dat hij meetrainde in maart werd Youssef door iedereen goed ontvangen waardoor hij meteen een goed gevoel kreeg bij de club. Het grootste verschil met eerdere clubs waar hij speelde noemt de verdediger dat hij bij zijn vorige clubs allemaal in de jeugd heeft gespeeld. Dit keer speel ik bij het eerste elftal, dat was in het begin wennen maar het bevalt goed. Over de selectie van Oranje Nassau zegt hij: “We hebben een goede, grote selectie met veel verschillende spelers en kwaliteiten, op de trainingen wordt er veel intensiteit getoond en wordt er hard gewerkt. Ik kijk er naar uit om van start te gaan met het seizoen met deze selectie. Ik heb een goede indruk van de trainers, ze zijn allemaal erg betrokken op de trainingen en zijn veel bezig met de spelers. Verder zijn ze allen erg fanatiek en dat is goed om te zien.”

El Hami heeft ook persoonlijke doelen voor dit seizoen. Hij wil zich ontwikkelen als speler, veel minuten maken en om zichzelf in de kijken te spelen bij BVO’s. Hij wil zo weer een stap kunnen maken en denkt dat Oranje Nassau hem hierin heel goed kan begeleiden. Overigens verwacht hij dat de club net als de afgelopen jaren weer mee kan draaien bovenaan in de competitie. Dat moet gaan lukken en mogelijk kan Oranje Nassau dit jaar wel kampioen, denkt hij . En voor de volgers van Oranje Nassau heeft hij tenslotte ook nog een boodschap: “Ik ben blij om het aankomende seizoen uit te komen voor Oranje Nassau, ik kijk er naar uit om van start te gaan met de competitie en hoop jullie allen snel te zien op de club. Tot gauw!”

Youssef bedankt voor je tijd en je antwoorden. Ik hoop dar je een mooi seizoen mag draaien in de selectie van Oranje nassau. We zien elkaar snel weer op Coendersborg.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.