Zaterdag eerste derby van het seizoen tegen PKC

Gepubliceerd op
02 oktober 2024

Het is altijd een beladen wedstrijd: PKC ’83 – Oranje Nassau. Vanaf begin van deze eeuw wordt deze derby bijna jaarlijks gespeeld. En ondanks dat er sinds vorig seizoen meerdere stadsderby’s zijn, is dit toch nog altijd dé derby. Waarschijnlijk om dat deze wedstrijd de langste geschiedenis kent. De resultaten zijn ook wisselend. Beide teams overklasten hun tegenstanders minstens één keer op Sportpark De Kring. De ontmoetingen zijn vaak spectaculair en er wordt veel gescoord. Zelf denk ik, dat de rivaliteit tussen beide ploegen dit seizoen niet anders zal zijn. Alle reden dus om zaterdag te gaan kijken bij deze belangrijke derby. Beide ploegen verdienen veel publiek. Vorig seizoen won Oranje Nassau na een snelle 1-0 achterstand (na 6 minuten) gedecideerd met 2-5. In het verslag van PKC ’83 van deze wedstrijd was de kop: Oranje Nassau maatje te groot voor PKC’83. 

Door Siemon Aikema

PKC’83 begon onder de nieuwe trainer Bert Hollander goed in de beker. Na een gelijkspel tegen FC Surhusterfean (opvolger van Fean ’58), volgden overwinningen op Marum (3-0) en stadgenoot Helpman (0-4). De start van de competitie was minder flitsend dan verwacht. Broekster Boys wist, op bezoek bij PKC, de drie punten mee te nemen. Een valse start dus. Daarna volgde een overwinning in de uitwedstrijd tegen Blauw Wit ’34. De thuisclub werd met de neus op de feiten gedrukt, dat één overwinning (op Drachtster Boys) nog geen garantie is voor succes. Voor PKC natuurlijk een mooie opsteker voor de komende wedstrijd tegen ON. Het team van Hollander kreeg er weer veel nieuwe spelers bij. Omar Kavak, die ooit op De Kring begon, keerde na 16 jaar (en zes clubs) terug bij de club waar hij als jonge senior begon. Maar hij was niet de enige nieuweling o.a. Sem Rozema, Gelo Windster (Be Quick 1887), Tyrell Strik, Daniel Sanafikhah (DZOH), en Jordi Paaps (GVAV) kwamen over. Al deze nieuwelingen speelden al in de basis, net als Sven Bakker, eerde keeper bij Be Quick 1887. Opvallend is ook het grote aantal routiniers. Naast Kavak zijn dat o.a. Haaye Feenstra, Rob Schokker, Jeffrey Noordveld, Simon Schreiber en Wesley Walstra, allemaal mannen van boven de 30 met een rijk voetbalverleden.

Voor Oranje Nassau was het zaterdag geen topdag. Na 64 minuten werd het duel tegen Drachtster Boys stilgelegd. Er waren problemen met de verlichting van het hoofdveld. En het voorlopig resultaat was ook niet top. ON staat als de wedstrijd later wordt uitgespeeld, met 2-0 achter. Onze trainer gaat daarbij nog voor een punt, hij denkt dat dit het maximale is al weet je het nooit. “We hebben eigenlijk niks maar we kunnen er nog iets van maken.” Erwin vond het zaterdag ook een teleurstellende vertoning. Volgens hem stond het tactisch wel goed. Het was voor zijn ploeg moeilijk om dominant te zijn en het ON-spel te spelen. “Dat lukt op dit moment dan even wat minder. We creëren dan te weinig en dat is wel lastig en dat is ook wel even zoeken.” Erwin vond dat ook tegen Rolder Boys te weinig werd gecreëerd, En dan zijn we toch hosanna, hosanna omdat je de eerste wedstrijd wint. En als het in de volgende match niet lukt is er volgens velen van alles aan de hand. Maar volgens hem is dat niet zo.

“Nu twee derby’s achter elkaar, dan komt er toch een beetje druk op. Dat vind ik op zich wel lekker hoor. Dat zijn ook prachtige wedstrijden waar ik naar uitkijk,” zo vervolgt de trainer. Hij constateert, dat PKC van Broekster Boys, volgens hem vrij kansloos, verliest maar vervolgens wel wint van een goed Blauw Wit. Dat staat ook wel een beetje voor PKC. Veel kwaliteit, veel ervaring, aardig versterkt op een paar plekken. Erwin verwacht een open wedstrijd waarin je altijd kansen krijgt. Hij vindt de wedstrijden vaak leuke potjes en heeft er, zoals meestal, veel zin in. Tot zover de kijk van de trainer.

Volgens mij, maar wie ben ik, zal Oranje Nassau zaterdag tegen PKC in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen. Er zal hard gestreden worden om de punten. Dat is we zeker. Volgens mij moet Oranje Nassau nog een beetje groeien. Niet gek met zoveel nieuwelingen. Ik hoop in ieder geval dat het zaterdag bij de gasten wel gaat lopen. En als er dan meer kansen worden gecreëerd en benut, zie ik Oranje Nassau met minstens één punt terug gaan naar Coendersborg.

Thuiswedstrijden van PKC ’83 beginnen meestal om 14.30 uur. Zaterdag is dat ook het geval. Wil je erbij zijn, dan moet je dus rond die tijd op sportpark De Kring zijn. Want dan zal scheidsrechter Rick van Bussel, afkomstig uit Apeldoorn of omgeving, fluiten voor het begin van de wedstrijd. Er zijn (nog0 geen assistenten aangewezen. Daarom zullen de clubassistenten waarschijnlijk actief zijn. Voor Oranje Nassau is dat Christiaan Huizinga.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.