Zaterdag nieuwe uitdaging voor Oranje Nassau: vv Hoogezand.

Gepubliceerd op
28 februari 2024

Na de uitschakeling in de beker afgelopen zaterdag tegen DZOH hervat Oranje Nassau zaterdag weer de competitie. Net als drie van de vier koplopers in 1J kan de ploeg van Erwin Heerlijn zich concentreren op de rest van de competitie. Te beginnen a.s. zaterdag tegen vv Hoogezand, het team van trainer Jan Kloetstra.

Door Siemon Aikema

Dat het dit seizoen nog niet heel goed gaat met Hoogezand is een understatement. Het team staat op een laatste plaats, ze wisten pas 7 punten te verzamelen en hebben evenveel punten achterstand op de nacompetitieplekken. En waar andere ploegen aan de staart van de competitie punten pakken, lukt dat bij Hoogezand wat minder. Al hoewel, de laatste twee wedstrijden pakte Het teameen punt tegen Winsum en PKC ’83. De enige overwinning was tegen Velocitas 1897. Nee het loopt nog niet echt lekker bij de club, die twee jaar geleden nog bovenaan stond in de zondag eerste klasse. Als er niet gauw wat verbetert, dan spelen ze volgend seizoen in de tweede klasse. Er is dus werk aan de winkel voor de ploeg, te beginnen bij komende zaterdag tegen Oranje Nassau. Er zullen punten gepakt moeten worden om degradatie te ontlopen. Overigens noemde Erwin Heerlijn in zijn wekelijkse bijdrage Hoogezand zeker geen zwakke ploeg al blijven de resultaten wat achter. Volgens hem blijft Hoogezand met een spits als Heine Uuldriks altijd gevaarlijk. En zoals zo vaak gunnen we ook deze ploeg de punten, alleen niet tegen Oranje Nassau.

De ontmoeting in Hoogezand leverde een magere 0-1 overwinning op voor Oranje Nassau. Vorig seizoen won Oranje Nassau uit ook met 0-1 en werd Hoogezand door de Stadjers op Coendersborg met 2-1 verslagen. De rest van de statistieken laten we maar even buiten beschouwing.

Uiteraard is de uitschakeling in de beker voor Oranje Nassau een teleursteling. Zeker als je kijkt naar de krachtsverhouding. DZOH scoorde echter op een belangrijk moment de winnende goal: vlak nadat Ezra Schrijver de 1-1 had gemaakt werd ON opnieuw op achterstand gezet. Heerlijn vond het een onnodige nederlaag als was DZOH in de eerste helft beter dan ON, dat kwam uit in hun wil om te winnen. Heerlijn was achteraf ook niet tevreden over zijn eigen plan en heeft in de rust wat aangepast. “Toen kregen we ook wat meer grip op de wedstijd. We knokten ons goed terug en ik had het gevoel dat we erover zouden gaan.” Maar als je na 60 seconden weer op achterstand komt is dat een mentale klap. Daarna hebben ze nog wel geprobeerd om het recht te zetten. “Al met al heel jammer, want ook bij een gelijkspel had ik het wel willen zien met Joar op goal, die een goede penaltykiller is.”

Maar we moeten ook door vervolgt Erwin. “De feiten zijn nog steeds dat we bovenaan staan, dat we de eerste periode in de pocket hebben, verreweg de minst gepasseerde verdediging  hebben en aanvallende kwaliteiten hebben. Als we zaterdag de boel weer op orde hebben dan moeten we weer verder gaan waar we mee bezig zijn. Nog tien wedstrijden dus we moeten aan de bak.” Volgens Heerlijn wordt het zaterdag wel weer lastig. Hij vervolgt dat ik inmiddels ook wel weet dat zogenaamde kleintjes voor ON lastige hobbels zijn. Vaak goed georganiseerd, goed in de tegenstoot. Dat zal zaterdag waarschijnlijk niet anders zijn. Waarbij Erwin aantekent, dat Hoogezand in de persoon van Uuldriks een spits heeft die op elk moment kan scoren. “Er zitten nu wat jonge jongens bij dus moeten we ons goed voorbereiden”, zo besluit de trainer. 

In de competitie kan de thuisclub zich niet te veel puntverlies veroorloven. De achtervolgers staan vlak achter de koploper. En Oranje Nassau begint vandaag aan een moeilijke reeks. Na Hoogezand wordt er in Hoogeveen de topper gespeeld tegen HZVV, daarna volgt thuis GRC, dat eerder een punt overhield tegen ON en vervolgens spelen de Oranjehemden tegen PKC ’83. Zij wisten in de eerste wedstrijd Oranje Nassau te verrassen met een 0-1 overwinning. Vier belangrijke wedstrijden, die hopelijk twaalf punten opleveren, maar dat is natuurlijk lang niet zeker. Laten we ons nu maar beperken tot Hoogezand. Zoals uit de statistieken blijkt heeft ON weliswaar alle competitieduels tegen deze tegenstander gewinnen, maar ging dat zeker, gezien de uitslagen, niet gemakkelijk. Ik ben dan ook de laatste die zal beweren dat Oranje Nassau wel even van Hoogezand wint. Toch gaat de thuisclub als favoriet van start. Immers het is het duel tussen de koploper en het team dat laatste staat. Volgens mij zal Oranje Nassau de wedstrijd geconcentreerd en gedreven moeten spelen. Er zijn zeker mogelijkheden om de punten thuis te houden, al mag je daar niet bij voorbaat vanuit gaan. Heerlijn zal wel weer een goed plan hebben, maar dat moet dan ook goed worden uitgevoerd. Want  als ON de draad van de wedstrijden tegen GVAV en WKE weer oppakt blijven die punten volgens mij ’gewoon’ in Groningen.

De wedstrijd Oranje Nassau - Hoogezand staat onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit en zijn assistenten Kees Brondijk en Willem Renkema. Tot op heden begint deze ontmoeting nog steeds om 15.00 uur op sportpark Coendersborg. Uiteraard weer van harte welkom om deze wedstrijd te bezoeken.

De laatste ronde in de competitie werd gespeeld op 17 februari. In deze ronde wonnen een Drentse ( VKW) en een Groninger club (Oranje Nassau) de wedstrijd tegen hun opponent uit de andere provincie. De stand is daarom nu nog steeds in het voordeel van Drenthe. Zij staan voor met 19 tegen 17 punten. Dit weekend zijn er weer twee punten te verdienen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.