Zaterdag oefenen in Leeuwarden!

Gepubliceerd op
21 augustus 2024

Wellicht zijn er onder de lezers van deze voorbeschouwing een aantal, die de titel van dit artikel op z’n minst wat vreemd vinden. Toch heeft dat een goede reden. Want zover ik kan nagaan, is het voor het eerst in de geschiedenis, dat Oranje Nassau oefent in de Friese hoofdstad. In de meeste gevallen komen de tegenstanders wat dichter uit de buurt van Groningen. Maar er is, denk ik een goede reden om af te wijken. Beide trainers, Zwart en Heerlijn, kennen elkaar al een aantal jaren en hebben voor zover ik weet een goede band met elkaar. Daarom is het voor mij geen groet verassing dat Oranje Nassau een keer oefent in Leeuwarden

Door Siemon Aikema

De wedstrijd Blauw Wit ‘34 - Oranje Nassau kent een lange geschiedenis. Eind jaren vijftig van de vorige eeuw, ik had bij wijze van spreken nog nooit van beide clubs gehoord, was de eerste ontmoeting. Daarna volgden nog vele competitiewedstrijden. Vorig seizoen ontliepen beide ploegen elkaar. In de toen nieuwe indeling werden de Drentse en Groninger ploegen aan elkaar gekoppeld. Dit jaar spelen ze weer tegen elkaar in de competitie. Patrick Zwart is dus de nieuwe trainer van de thuisclub. Na succesvolle jaren bij Broekster Boys, met als hoogtepunt het mee doen om de bovenste plek en he behalen van een periode, is de sympathieke trainer nu weer is Leeuwarden neergestreken. De Blauwwitters oefenden zaterdag tegen Sneek WitZwart. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 5-0. De Leeuwarders zijn het scoren dus nog niet verleerd.

Oranje Nassau wist in een goede oefenwedstrijd afgelopen vrijdagavond niet te scoren en verloor met 1-0 tegen ACV 2. Dat was volgens de meestal kritische verslaggever Bert Postma zeker niet verdiend. Oranje Nassau liet zien met veel aanvallende intentie de strijd aan te gaan. De tegenstander had een meer verdedigend concept. Ondanks dat ontstond er een boeiende match. Bert heeft in ieder geval genoten in Assen. Ik hoop, dat de trainers en spelers deze trend weten voort te zetten zaterdag. Maar dan met toch wel wat doelpunten voor de oranjehemden.

Zaterdag om 15.00 uur wordt er afgetrapt in Leeuwarden op sportpark  Wiarda. En volgens die zelfde Bert is het de moeite waard om naar Leeuwarden af te reizen om daar het vernieuwde ON aan het werk te zien. 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.