Zaterdag oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887 op Coendersborg.

Gepubliceerd op
28 augustus 2024

Komende zaterdag beginnen de voorrondes van het bekerprogramma in ons districkt. Oranje Nassau is de eerste ronde vrij, omdat het team is ingedeeld in een poule van drie teams. Daarom is er een oefenwedstrijd geregeld met Be Quick 1887, dat in hetzelfde schuitje zit. Om 15.00 uur beginnen beide ploegen op Coendersborg aan deze oefenmatch.

Door Siemon Aikema

Twee week geleden verrasten de gasten van vanmiddag met een klinkende overwinning op ‘d Olde Veste ’54. Het werd maar liefst 9-1. Eerder werden ONS (4-6)  en LTC (10-4) verslagen. Tegen Harkemase Boys werd het 1-1.  Afgelopen zondag oefende Be Quick in Winschoten tegen competitiegenoot WVV. Toen werd het ook 1-1. Een prima reeks! Zoals bekend degradeerde Be Quick uit de vierde divisie. Ongetwijfeld zullen de Essenbergbewoners graag na een jaar weer een stapje omhoog doen. Een aantal spelers is vertrokken, waaronder de zoon van onze assistent Marshal Pourier, Marshelon, die naar Hoogeveen vertrok en Nagesh Amatsaleh die nu deel uitmaakt van de selectie van Oranje Nassau. Spits Gert Jan Liewes is teruggekeerd, na een avontuur bij Jubbega, Dat zal het scorend vermogen van de equipe van de nieuwe trainer Marco Sander zeker positief beïnvloeden ,zo denk ik. Liewes heeft zijn visitekaartje al afgegeven, hij scoorde al zeven keer in de verschillende oefenwedstrijden. Ook Sil Kramer scoort er lustig op los. Volgens Voetbal Noord scoorde hij zes keer, maar volgens mijn bescheiden mening moet daar nog eentje bij. Hij scoorde afgelopen zondag zijn zevende tegen WVV. Zaterdag komen Thomas Careman en Jan Kruithof mogelijk weer even terug op het veld van Coendersborg. Zij verlieten de thuisclub om hun geluk te beproeven bij Be Quick.

Oranje Nassau begint zaterdag aan zijn vierde oefenwedstrijd. Drie van deze vier oefenduels worden gespeeld tegen competitiegenoten. In jul werd vv Roden met 3-2 verslagen. De tweede oefenwedstijd was tegen ACV 2, die werd, ondanks het goede spel van Oranje Nassau met 1- 0 verloren. Afgelopen zaterdag leek aanvankelijk Blauw Wit ’34 een maatje te klein. Binnen een halfuur stond het 4-0. Maar Blauw Wit kwam goed terug tot 4-4. Uiteindelijk eindigde dit doelpuntrijke duel in een 5-6 overwinning voor Oranje Nassau. Oranje Nassau zal ongetwijfeld de lijn van het eerste halfuur tegen Blauw Wit willen voortzetten in deze laatste officiële oefenwedstijd. Overigens beschouwt de staf van Oranje Nassau ook de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden. Ze hebben dus nog drie wedstrijden om het juiste team te formeren en iedereen wedstrijdfit te krijgen.

Het is, denk ik, de moeite waard om het duel tussen twee van de favorieten voor de bovenste plaatsen zaterdag tegen elkaar aan het werk te zien. Al zal de uitslag van dit duel nog niet zo veel zeggen over de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen. Iedereen dus van harte welkom op Coendersborg.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.