Afscheid en nieuw begin op Coendersborg

Gepubliceerd op
24 juni 2023

Terwijl de jeugd van SJO Coendersborg het seizoen aan het afsluiten was met geweldige spelen, een mix toernooi  en tevens een geweldige water glijbaan, mocht de eerste heren selectie, onder deze hete omstandigheden haar eerste kennismaking training beleven.

Door Bert Postma

De jeugd vermaakte zich dus met voetbal, prijsschieten en om af te koelen met de meest populaire waterbaan. Wat geweldig om het seizoen zo af te sluiten met natuurlijk een patatje met en ranja enz. En dit alles onder Spaanse weersomstandigheden. Ook hier geldt natuurlijk weer een dankwoord voor de vrijwilligers die er weer een zaterdag besteden om de Coendersborg jeugd een prachtig seizoen slot te laten beleven. Te zien was overigens dat de vrijwilligers/ouders net zo genoten als hun kroost en de meegekomen opa's en oma's.

Een veld verderop werd er door de eerste herenselectie alweer aan het nieuwe seizoen gewerkt. Gestoken in een fraaie donkerblauwe outfit, straalde de gretigheid van de trainersstaf er vanaf. Leuk om te zien dat nieuweling Jesse Nienhuis (ass. trainer) direct goed opgevangen werd door het bekende trio, waarvan Marshall Pourier wel met iedere speler op de foto wilde. Helemaal ontroerd door zijn mooie pakkie. Met dit geweldige kwartet moet het wel weer een goed seizoen worden. Nieuweling Djarni Leidelmeyer ondervond direct dat ON de regels goed bewaakt en mocht 10 x opdrukken. Zijn eerste daad voor zijn nieuwe club. Na het openingswoord van hoofdtrainer Erwin Heerlijn werd er doorgewisseld in groepjes en praatsessies, zodat oud en nieuw een zinvolle kennismaking beleefden.

Langs de lijn worstelde Enno v.d. Laan al met oude en nieuwe namen. Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen er ongetwijfeld weer pasfoto’s verschijnen voorzien van namen. Met veel genoegen keken ook de oude en de nieuwe teammanagers toe. Vol trots op de fraaie trainingskleding van hun boys genoten Hindrik en Jacob volop. Terwijl de dapperen zich in het zweet werkten keek ook de fysio en verzorging toe op de bewegingen van hun biceps, triceps, hamstrings en gewrichten. In de ogen (verscholen achter fraaie zonnebrillen) kon je de hunkering ontdekken om straks deze onderdelen eens stevig onder handen te nemen.

Ondertussen was ook gearriveerd wielerfanaat Simon van Huis, die er al weer vele kilometers in het Groningse en Drentse land op had zitten. Simon en zoon zullen in het nieuwe seizoen aan hun trekken komen, want vele uitwedstrijden zijn uitstekend op de fiets te bereiken. Misschien een idee om dit duo als voorfietsers voor de selectie te laten fungeren. Namens de T.C was Gerrit Raben als waarnemer aanwezig om de voortgang van zeker de nieuwelingen te bewaken. Ik constateerde bewondering in hun blikken. Die waren er ook te ontdekken bij een beetje jaloers kijkende PKC ’83 spion/trainer Bert Vos. Of het om de verrichtingen van de selectie of om hun kleding ging,  zal ik maandagmorgen aan de stamtafel met hem bespreken. Of er na de training nog de mogelijkheid was om bij de jeugd op de waterbaan af te koelen, is mij niet bekend, want toen had ik reeds elders in de wijk een terrasje opgezocht om de hitte van het kunstgras te verdrijven. Wilt U kennismaken met de nieuwe mannen, a.s. zaterdag wordt er gevoetbald. Ook een kijkje bij een training is de moeite waard. Elders op deze site daarover meer te lezen.

Er werden vandag ook weer de nodige foto's geschoten, die een indruk geven van het vertier op beide velden.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.