Eerste oefenwedstrijd Oranje Nassau niet sterk

Gepubliceerd op
13 augustus 2022

Op een bloedheet kunstgrasveld bij VEV in Leek speelde ON haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen 22/23. De wedstrijd werd mee i.vm. de hitte verdeeld in drie gedeeltes van 25 minuten. De spelers die het eerste gedeelte niet speelden hadden de dug out voorzien van een provisorische luifel om maar een beetje in de schaduw te kunnen zitten.

Door Bert Postma

Naast de dug out enkele vaders en ook ome Joost was gelukkig weer aanwezig, na een zware en gevaarlijke operatie. We hebben aan de kant alle trucs uitgeprobeerd om Joost papa Deelen te laten feliciteren met zijn jarige zoon Tim. Het is niet helemaal gelukt, maar het zal de pret op het 22e feestje van Tim niet gedrukt hebben.

Dat zal de wedstrijd misschien wel een beetje hebben gedaan, want het was nog niet allemaal geweldig. Je zag er aan af dat het voor ON een oefenwedstrijdje was en voor VEV een wedstrijd waarin absoluut niet verloren mocht worden van Oranje Nassau. Bij VEV lag de actie snelheid en het tempo behoorlijk hoger dan bij de stadjers. Duels werden veel vaker door de gelen gewonnen dan door de in het zwart spelende ONers. Het was dan ook logisch dat VEV op fraaie wijze in de 5e minuut doelman Erwin Heidekamp met een loep zuivere schuiver langs de paal kansloos liet. 1-0. Acht minuten later kwam VEV via een fraai afstand schot op 2 – 0. Het middenveld van ON was geen enkel obstakel voor de Leeksters. Toen nog voor de eerste pauze VEV ook nog op drie nul kwam, na een mis communicatie tussen keeper en verdedigers, begon een debacle zich te ontwikkelen. Had ON dan helemaal niets in te brengen? Jawel, misschien kreeg het wel de beste kansen, maar de voorwaartsen zullen nog heel wat arbeid moeten verrichten en lef krijgen om keepers als die van VEV (die het overigens prima deed) het leven zuur te maken. En voor de verdediging, het mag niet zo zijn dat VEV drie van drie mogelijkheden verzilvert.

In het tweede gedeelte deed ON iets terug en het was nieuweling Jan Kruithof (ex ACV)die fraai de 3 – 1 scoorde. Het laatste gedeelte van de wedstrijd verliep wat chaotisch. Mede omdat uw verslaggever het ook te warm kreeg en op het terras een parasol opzocht (sorry). Wel heb ik nog gezien dat de scheidsrechter Thomas Careman een poosje liet afkoelen. Netjes van deze man en ook sportief dat hij na een babbeltje met Thomas hem weer binnen de lijnen liet. Pas op Thomas, niet doen bij wedstrijden die er om gaan. Eigenlijk nooit doen.

Erwin Heidekamp werd vervangen door Jelle Bouma en Jelle mocht ook zijn eerste goaltje van het seizoen incasseren. 4 – 1 werd het dus voor VEV en voor zover ik het vanuit de verte kon zien is het daar bij gebleven. Zo te zien is er nog heel wat te sleutelen voor de trainers, maar laten we ons zeker niet beinvloeden door dit eerste hete slippertje. Ik heb voor U ook nog even Anne-Marit Renkema van alle kanten belicht, want ze gaat ons verlaten. Anne-Marit bedankt voor het geknutsel aan onze mannen, het zal zeker bijgedragen hebben tot een beter resultaat. A.s. zaterdag 20 augustus 2022 speelt ON thuis tegen Be Quick1887  Houd voor de aanvangstijd de ON site in de gaten.

Hier nog wat foto's

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.