Oranje Nassau met moeite langs stadgenoot Velocitas.

Gepubliceerd op
02 december 2023
Net als in de andere wedstrijden tegen stadsploegen had ON ook moeite om tot een overwinning op Velocitas  te komen. Volgens velen had Velocitas minimaal een puntje verdiend. En die gedachte kwam niet alleen van groen-wit gestreepte supporters. Bij de 0 - 1 had Velo misschien wel een strafschop verdiend en dat had aanvoerder Ard Veenhof zomaar zijn tweede gele kaart op kunnen leveren. Oranje Nassau behaalde meer een zakelijke dan een goede overwinning.
door Bert Postma
 
Van het geweldige spel van een week eerder was deze middag niet veel terug te zien. Er was te weinig tempo en veel ballen werden slordig ingeleverd bij de gastheren Maar een kniesoor die daar teveel aandacht aan besteed. ON won weer en mag even 24 uur de koploper zijn. Vanmiddag zullen we zien wat koploper WVV er van terecht brengt, tenminste als de sneeuw geen roet in het eten gooit. (Een wel heel zwart-witte gedachte). 

Op een goed (ondanks de weersomstandigheden) bespeelbare kunstgrasmat verrichtte de thuisploeg de aftrap en zette ON gelijk onder druk. Vooral over de snelle linker flank werd het doel van Erwin Heidekamp gezocht. Deze moest dan ook ouderwets aan de bak om Velocitas van een voorsprong af te houden. Oranje Nassau controleerde de dadendrang van de gastheer bekwaam, al liet het uitverdedigen soms wat te wensen over. Ook stichtte ON toch wel gevaar voor het doel van Velocitas. Toch duurde het tot de twintigste minuut dat dit succes opleverde. Het doelpunt wat gescoord werd was dan ook wel weer gelijk een juweeltje. Een fraaie voorzet van, ik dacht Ezra Schrijver (moeilijk te zien door de invallende schemering) werd door Tyson dos Santos even fraai tegen de touwen gekopt. 0 - 1. Dit was even een streep door de groen witte rekening. Velocitas kreeg nog wel enkele mogelijkheden (vooral door afstand schoten) maar ON, onder leiding van Heidekamp) kwam niet echt in moeilijkheden en zodoende kon er gerust worden met een prettige voorsprong. 

Het mooist van de tweede helft  was misschien nog wel het bijzondere, rode licht op het gasunie gebouw, wat de ondergaande zon er over uitstrooide. Dit duurde echter maar kort en toen werd het weer koud en werd het spelbeeld er niet veel beter op. Er werden wat tikkies uitgedeeld, een paar gele kaarten verstrekt door scheidsrechter Hasse Aartsen, die overigens zeker niet kinderachtig floot en samen met zijn assistenten Ton Slag en Kees Brondijk de wedstrijd probleemloos tot een goed einde bracht. Er werd door de trainers volop gewisseld en  Velocitas probeerde hiermee nog resultaat te boeken  en Oranje Nassau koesterde de krappe voorsprong. Het was dan ook een hele opluchting toen in de 82e minuut Jim de Leeuw een geweldige voorzet losliet op de ingevallen. Thomas Careman, die met een subtiele lichaamsbeweging de Velo doelman op het verkeerde been zette en fraai de 0 - 2 liet noteren. Volgens de statistieken van uitslagen.nl zijn zesde ster. Voor kenners, iedere ster staat voor 25 officiele KNVB doelpunten. Dit is dus een fraaie 150. We (ik ook) mopperen wel eens op Thomas, maar moeten toch diep respect hebben voor deze score. Geen officier in het Nederlandse leger met zoveel sterren. De ongeveer 150 toeschouwers zochten de warme kantine op of vetrokken snel naar huis om zich weer op te warmen voor de absoute topper van aanstaande zaterdag op sportparkpark Coendersborg, waar Oranje Nassau gastheer is van het Winschoter WVV. De winnaar van deze wedstrijd mag zich koploper noemen tijdens de jaarwisseling. Bij een gelijkspel behoudt WVV haar 2 punten voorsprong Aanvang  ijs en weder dienende 15.00 uur.

Hier de foto's 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.