Erwin Heerlijn: ”Zaterdag spelen we een geweldig affiche, misschien wel de wedstrijd van het jaar”

Gepubliceerd op
06 maart 2024

Het is voor Oranje Nassau een belangrijke wedstrijd komende zaterdag. Het team van Heerlijn gaat op bezoek in Hoogeveen bij HZVV. Een mooi affiche. Een wedstrijd waarin duidelijk moet worden of Oranje Nassau de koppositie kan houden. Want WVV en DZOH liggen op de loer om de koppositie over te nemen. En HZVV kan bij winst in ieder geval op verliespunten de leiding houden. Verder is het voor de gasten van belang om de bittere smaak van twee onnodige nederlagen weg te spoelen. Een overwinningin Hoogeveen zal de teleurstelling vande laatse twee wedstrijden wel weer wegnemen.

Door Siemon Aikema

HZVV heef momenteel een achterstand van vijf punten op Oranje Nassau, maar wel heeft het team twee wedstrijden minder gespeeld. Het team van trainer Bram Freie staat er dus goed voor, in theorie zelfs beter dan Oranje Nassau. De degradant uit de vierde divisie lijkt voorlopig in mijn beleving de belangrijkste concurrent voor het kampioenschap, al moeten we de ander ploegen uit de top 4 (DZOH en WVV) beslist niet onderschatten. HZVV heeft veel punten verspeeld in uitwedstrijden. Pas op 3 februari jl. in de dertiende ronde en tot nu toe laatste wedstrijd van de competitie behaalden ze pas de eerste en tot nu toe enige uitoverwinning tegen PKC ’83. De thuiswedstrijden voor de competitie werden allemaal gewonnen. Thuis werd alleen voor de beker verloren van Flevo Boys. In de selectie van de thuisclub komen we bekende namen tegen zoals keeper Rodney Rosink, verdediger Alex Zomer, middenvelder Tim Mulder en aanvaller Yoran Popovic . En natuurlijk ook Daan Wijma die zeven seizoenen geleden een seizoen voor Oranje Nassau speelde. Een selectie om U tegen te zeggen. In de wedstrijd op Coendersborg had HZVV in de eerste helft het beste van het spel. Maar na de gelijkmaker van ON was het gedaan met het team van Freie en wist de thuisclub de overwinning in de wacht te slepen. Sander  Dzemidzic is met dertien goals de topscorer bij HZVV en gedeeld eerste in 1J. Yoran Popovic scoorde ook al negen keer. HZVV zal, volgens trainer Erwin Heerlijn van Oranje Nassau ongetwijfeld gretig zijn. Ze hebben sinds 13 februari geen competitie gespeeld. Wel werd er geoefend in Meppel tegen Alcides (3-6 winst) en in Westenholte tegen WVF (4-1 verlies). Aan wedstrijdritme ontbreekt het dus net bij de thuisclub.

HZVV en ON hebben elkaar meerdere malen ontmoet in Hoogeveen. Beperken we ons tot deze eeuw, dan komen we tot negen ontmoetingen. Oranje Nassau won daarvan vier, vier keer werd het gelijk en één keer won HZVV, maar dat gebeurde wel in de meest recente ontmoeting in oktober 2018. Overigens was er ook nog een ontmoeting in de nacompetitie aan het eind van seizoen 2004/2005 en die werd in door HZVV gewonnen. Als we dieper in de geschiedenis duiken zien we dat beide ploegen voor het eerst in Hoogeveen tegen elkaar uitkwamen in het seizoen 1970/1971 voor de competitie. Dat is ver voordat de oudste lid van de selectie van ON geboren werd. HZVV won destijds met 2-1. De allereerste ontmoeting tussen beide ploegen was overigens al in 1958. In de nacompetitie versloeg Oranje Nassau de tegenstander met maar liefst 8-2. Ik verwacht, dat er maar weinig ON’ers zijn die daar een actieve herinnering aan hebben.

Eerder heb ik al opgemerkt, dat Oranje Nassau de bittere pil van de twee nederlagen tegen DZOH en Hoogezand wil wegspoelen. Eens te meer is afgelopen zaterdag weer bewezen dat iedereen van iedereen kan winnen. De nummer laatst zelfs van de koploper. Overigens overkwam het Oranje Nassau al voor de tweede keer dat de rode lantaarndrager het team versloeg. PKC ging er in november ook met de winst vandoor. Trainer Heerlijn was, en dat is te begrijpen, teleurgesteld. Hij vond dat zijn team niet subliem speelde, maar nog steeds de bovenliggende partij was, die weinig kansen weg gaf. “Waar we aan in het begin van de competitie makkelijk scoorden was dat nu even moeilijker. En dan krijg je dit en is er teleurstelling alom.”

Heerlijn richt zich nu weer komende zaterdag. Zelf verwacht ik dat we de wedstrijd van zaterdag niet kunnen vergelijken met de wedstijd van komende zaterdag. HZVV is een ploeg van een ander kaliber, die in wedstrijden wil voetballen en scoren en niet ten koste van veel doelpunten wil voorkomen en via counters gokken op een snelle counter. Het spel van de Hoogeveners ligt de oranjehemden ongetwijfeld veel beter, Wat overigens niet wil zeggen dat ik denk dat Oranje Nassau zaterdag wel even zal winnen. Integendeel, ik verwacht een hete strijd om de punten. Heerlijn zegt daarover: ”Zaterdag spelen we een geweldig affiche de wedstrijd van het jaar misschien wel. Ik verwacht een gretig HZVV die heel lang niet voor de competitie heeft gespeeld. Het is een hele goede ploeg. Die verliezen hun puntjes ook, maar het is een supergoed voetballende ploeg. Een tegenstander waar we altijd veel respect voor hebben.” Erwin vervolgt dat hij vindt dat ze zaterdag op een bepaalde manier wat minder respect voor HZVV moeten hebben. “We gaan proberen zaterdag gewoon drie punten mee te nemen uit Hoogeveen en daar heb ik alle vertrouwen in. We moeten gewoon doorgaan en ook dit hoort erbij.” En met deze woorden van de trainer besluiten we deze voorbeschouwing.

Zaterdag 9 maart wordt de wedstrijd HZVV-Oranje Nassau gespeeldop sportpark Bentinckspark in Hoogeveen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sam Tyler uit Assen en zijn assistenten Martijn Brondijk en Ton Slag. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt.

Afgelopen weekend waren er twee onderlinge wedstrijden tussen Drenthe en Groningen. Velocitas versloeg SVBO en PKC won van DZOH. Daardoor pakte Groningen twee punten. Daardoor liepen de Groningers twee punten in en is de nieuwe stand 19 tegen 19. Dit weekend zijn er drie punten te verdienen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.