Ezra Schrijver: “Mijn doel is binnen en buiten het veld van waarde zijn.”

Gepubliceerd op
08 augustus 2022

Ook dit seizoen hoop ik de traditie van de laatste jaren voortzetten. Alle nieuwelingen in de selectie en begeleiding stellen we graag aan de volgers van Oranje Nassau voor. We beginnen dit seizoen met het opnieuw introduceren van een speler, die terugkomt bij Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

In het afscheidsinterview met ACV-TV zei Ezra Schrijver, dat hij dit jaar voor het eerst heeft gekozen voor de vakantie, anders was zijn vakantie altijd aan gepast aan het voetbal. Deze keer heeft hij vooral aan zichzelf gedacht. En daarom toert Ezra momenteel samen met zijn vriendin door Europa en sluit daarom pas later aan bij de selectie. (Volgens mij ergens eind september/begin oktober). Dus nu wel een hernieuwde kennismaking met deze speler, maar je zult het nog even wachten voordat Ezra op het veld kan worden bewonderd.

Ezra je vertelde met dat je in juli met je vriendin drie maand gaat toeren in een camper door Europa. Kun je ook iets vertellen over je huidige werk?

Ik ben beleidsadviseur sport en bewegen bij de gemeente Groningen. Ik houd me vanuit die functie bezig met beleid en projecten rondom sport en bewegen in de openbare ruimte. Daarbij kun je denken aan voorzieningen als een skatepark, mountainbike route of fitnessplek.

We weten dat je voor een aantal clubs hebt gespeeld. Wanneer ben je met voetballen begonnen? Waar heb je zoal gespeeld?

Ik ben begonnen met voetballen toen ik zes jaar oud was, bij Helios in Deventer. Ik ben niet veel later naar het noorden verhuisd, waar ik in de jeugd bij Actief speelde. Na een buitenlands avontuur in Canada bij FC Edmonton ben ik bij ON gaan voetballen. Ik speelde daarna een jaar voor Alcides en wederom drie jaar bij ON. De afgelopen zes jaar speelde ik bij Harkemase Boys en ACV.

Waarom ben je in 2011 van Actief naar Oranje Nassau gegaan?

Omdat ik een stap hogerop wilde en ON mij een kans gaf.

Twee jaar later kwam je van Alcides terug naar Oranje Nassau, wat trok je in onze club?

Ik kende ON natuurlijk al en er speelden nog veel bekenden. Ik had daarvoor een fijne tijd bij ON gehad

Wat vind jij je hoogtepunt/ de hoogtepunten in je carrière tot nu toe? En zijn er ook dieptepunten geweest?

Hoogtepunt was het kampioenschap met ON in de eerste klasse. Maar ook de periodetitels met ACV en Harkemase Boys waren erg mooi. Dieptepunt mijn knieblessure bij Harkemase Boys

Je hebt al heel wat trainers meegemaakt in je carrière. Wie was voor jou tot nu toe de beste trainer en waarom?

Dat is Dwight Lodeweges. Ongelofelijk gedreven, tactisch sterk en daarnaast een hele aardige man. Ook Fred de Boer moet ik noemen. Wat hij de afgelopen jaren bij ACV heeft opgebouwd is echt knap.

Heb je het als een last ervaren, dat je vader trainer is en je hem ook wel eens tegenkwam op het veld als trainer van de tegenstander? Zelf herinner ik me dat je ooit voor de beker tegen Genemuiden speelde waar je vader toen trainer was. En onlangs speelde je nog met ACV tegen Harkemase Boys, waar je vader interim was.

Ik heb het nooit als last ervaren. De keren dat we tegen elkaar speelden vond ik dat alleen maar mooi, maar het is niet dat ik extra graag van hem wilde winnen. Ik gun hem alles en hij mij net zo.

Hoe heb je de afgelopen vier seizoenen bij ACV ervaren. Zijn er bijvoorbeeld zaken waarvan onze club nog kan leren?

Ik denk dat ACV in veel opzichten een topamateurclub is waar zaken goed geregeld zijn. Ik denk dat veel clubs daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Niet alleen de praktische zaken, maar ook hoe er met spelers wordt omgegaan.

Je bent al de zesde speler in 4 jaar die terugkomt bij Oranje Nassau. Dat vinden we natuurlijk fijn. Waarom kom je weer bij ON voetballen?

Ik ken de club natuurlijk best goed en heb me er altijd thuis gevoeld. Daarnaast ken ik een aantal spelers, woon ik vlakbij de Coendersborg en hoor ik positieve verhalen over alles rondom het eerste elftal. Geen moeilijke keuze dus!

Wat zijn je persoonlijke doelen voor het komende seizoen?

Binnen en buiten het veld van waarde zijn.

Heb je ook een doel voor Oranje Nassau?

Dat kan ik lastig beantwoorden. Ik heb veel teams lang niet zien spelen, dus we zullen zien. Zoals vaak bij ON zit er voldoende kwaliteit in de selectie, dus dan kan er altijd iets moois ontstaan.

Wat is jouw indruk van de huidige selectie/ de technische staf?

Ik heb Erwin een aantal keer gesproken en de klik was er zeker. En ik hoor goeie verhalen over de trainingen, dus dat is ook mooi. Ik train namelijk ook voor mijn plezier, haha!

Je naam zong al een tijdje rond op Coendersborg. “Ezra komt terug”. De meeste volgers waren daar positief over. Wat wil jij nog kwijt aan die volgers?

Ik ben blij weer terug te zijn en hoop er wederom een mooie tijd van te maken. We spreken elkaar snel!

Ezra bedank voor het beantwoorden van je vraen. Ik wens je voorlopig nog een goede vakantie en hoop je spoedig als speler te zien bij onze club

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.