Giovanni Salvo:"Hoogtepunten waren vooral vooral de jaren hij VVG qua kampioenschap en promoties.

Gepubliceerd op
12 september 2022

In de reeks wie zijn toch al de nieuwelingen bij Oranje Nassau vandaag aandacht voor Giovanni Salvo. De vaste volgers hebben hem al een paar keer aan het werk kunnen zien bij het eerste. 

Tijd voor een nadere kennismaking. Giovanni is, zoals hij zelf zegt, 30 jaren jong. Hij is geboren en getogen in Groningen. Tegenwoordig werkt hij als applicatiebeheerder.

Door Siemon Aikema

 

Giovanni ook bij jou beginnen we met de vraag of je iets over je voetbalcarrière kunt vertellen aan de volgers van ON.

Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij DIO Groningen. Hier heb ik helaas de hele jeugd gespeeld. Na een aantal jaren gestopt te zijn ben ik weer begonnen bij VVK, toen VVG, PKC en nu dus ON.
(Opmerking Siemon: Volgens mijn gegevens heeft Giovanni twee jaar bij VVK, 5 jaar bij VVG en drie jaar bij PKC gevoetbald)

Als je een hoogtepunten zou moeten noemen in die lange reeks van jaren, welke zijn dat dan?

Dat zijn de vele kampioenschappen in de jeugd, maar vooral de jaren hij VVG qua kampioenschap en promoties.

Je hebt waarschijnlijk al wel een aantal trainers gehad. Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op jou en waarom?

In de jeugd was dit Raoul en Bertus. Hoe zij mij persoonlijk hielpen met het ontwikkelen en vertrouwen gaven. In de senioren heeft elke trainer wel wat invloed gehad, maar het beste kon ik het vinden met Bennie.

Wat zijn je sterke kanten als voetballer en heb je ook kanten die je nog zou kunnen verbeteren?

Eén van mijn sterke kanten is mijn doorzettingsvermogen. Daarnaast dat ik een echte teamplayer ben. Wat beter kan is de eerste aanname.

Wat is je favoriete positie in het team en ben je links/of rechtsbenig?

Ik speel het liefst als centrale middenvelder, maar ben veelzijdig, kan ook prima achterin, voorin of op de zijkanten spelen. Ben rechtsbenig

Ik vraag ook altijd aan iedereen waarom men heeft besloten om bij Oranje Nassau te gaan voetballen. Wat was voor jou de reden?

Ik heb nu een aantal jaren contact met de trainer Erwin en dit voelde als het juiste moment om voor hem te kunnen spelen.

Ligt de overgang naar Oranje Nassau ook nog gevoelig voor spelers van PKC ’83?

Voor mij ligt het niet gevoelig en ik heb geen idee hoe anderen hier over denken.

Hoe ben je bij Oranje Nassau ontvangen? En wat is je eerste indruk van de club?

Het is hier prima! Alles is prima geregeld en ik heb het naar mijn zin.

Wat vind je van de huidige eerste selectie?

Leuke en goede selectie. Zit zeker kwaliteit en vechtlust in.

Wat is je indruk van de trainers van Oranje Nassau?

Daar heb ik een goede indruk van. Het zijn goede, leerzame trainingen en de trainers zijn duidelijk in de communicatie wat er verwacht wordt.

Heb je ook persoonlijke doelen voor dit seizoen?

Zoveel mogelijk spelen en een periode pakken en als het mogelijk is promoveren.

Waarschijnlijk heb je ook wel bepaalde verwachtingen van dit seizoen? Wat denk je , zal ON dit seizoen kunnen bereiken. En waar baseer je deze verwachting op.

Ik wil bij de bovenste plekken eindigen en als het mogelijk is promoveren.

Wil je nog iets kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?

Kom vooral ons team supporten bij thuiswedstrijden en heb je vragen spreek mij gerust aan. Ciao.

Giovanni dank voor je tijd. Ik wens je veel succes dit seizoen bij onze club.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.