Jan Kruithof:"Voor mij was het hoogtepunt het debuutseizoen bij HBC in de 2e klasse, waarin we kampioen werden."

Gepubliceerd op
16 augustus 2022

De derde nieuweling, die we aan jullie voorstellen is Jan Kruithof. Afgelopen zaterdag scoorde hij al zijn eerste goal in de oefenwedstrijd tegen VEV’67. Jan is 22 jaar en woont in het centrum van Groningen. Hij studeert Ondernemerschap en Retailmanagement aan de Hanzehogeschool. In het dagelijks leven werkt hij in de horeca en sport hij regelmatig in de sportschool.

Door Siemon Aikema 

 

Jan, wanneer ben je met voetbalen begonnen en waar heb je zoal gespeeld.

Ik ben op mijn 5e begonnen bij HBC IN Heemstede. Op 9-jarige leeftijd ben ik bij Koninklijke HFC gaan voetballen. Op mijn 17e ben ik teruggekeerd bij HBC om daar in het eerste te spelen. Toe ik verhuisde naar het Noorden met mijn ouders heb ik nog gespeeld voor Ruinen. Vorig jaar speelde ik in ACV O23

Kun je ook een hoogtepunt of dieptepunt in je voetballoopbaan noemen?

Voor mij was het hoogtepunt het debuutseizoen bij HBC in de 2e klasse, waarin we kampioen werden. Ik maakte als middenvelder een hoop doelpunten, waaronder de winnende in de kampioenswedstrijd en werd uitgeroepen als speler van het jaar.

Je hebt waarschijnlijk al wel een aantal trainers gehad. Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op jou en waarom?

Dat vind ik een lastige vraag, ik denk verschillende trainers bij Koninklijke HFC omdat de jeugdopleiding daar heel goed geregeld is. Een hoop van die trainers zijn ook naar BVO’s als Ajax gegaan.

Wat zijn je sterke kanten als voetballer en heb je ook kanten die je nog zou kunnen verbeteren? 

Ik moet het op voetballend gebied hebben van mijn inzicht, passing, dribbelen en mijn linkerbeen.

Waar op het veldspeel je het liefst?

Mijn favoriete positie schommelt een beetje tussen de 8 en de 10. Moeilijk om een keuze te maken tussen die 2.

Waarom heb je besloten om bij Oranje Nassau te gaan voetballen?

Ik woon in de stad dus dit was allereerst praktischer voor mij. Ook is de eerste klasse een mooie stap na ACV O23, en spreekt de voetbalvisie van Erwin mij aan.

Hoe ben je bij Oranje Nassau ontvangen? En wat is je eerste indruk van de club?

Erg goed, het lijkt mij op het eerste oog een hecht team met vriendelijke jongens waar je makkelijk mee in gesprek verwikkeld raakt. Ook is het een mooi complex met een goed veld.

Wat is je indruk van de selectie?

Ik heb een goede eerste indruk, er zit kwaliteit zat in de selectie.

En hoe kijk je aan tegen de trainers?

Ik heb daar ook een erg goede indruk van, met zowel Erwin, Peter als Marshall kan voor mijn gevoel goed gecommuniceerd worden.

Heb je ook een persoonlijk doel voor dit jaar?

Zoveel mogelijk wedstrijden spelen, belangrijk zijn voor het team en een zo goed mogelijk prestatie neerzetten, promotie dus.

Waarschijnlijk heb je ook wel bepaalde verwachtingen van dit seizoen? Wat denk je , zal ON dit seizoen kunnen bereiken. En waar baseer je deze verwachting op.

Ik ken weinig clubs uit de eerste klasse dus lastig inschatten tegen wie we gaan spelen. Maar je moet altijd van je eigen kwaliteiten uitgaan en ik denk dat we ver kunnen komen met de selectie.

Wil je tenslotte nog iets kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?

Tot op sportpark Coendersborg!

Jan, bedankt dat je onze vragen wilde beantwoorden. Persoonlijk hoop ik je nog vaak in actie te zien voor je nieuwe club. En dat voor jou ook het aangepaste spreekwoord geldt: Als er één goal is gemaakt volgen er meer. Veel succes dit seizoen bij onze club.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.