Nuttige oefenwedstrijd ON tegen Be Quick O21

Gepubliceerd op
01 juli 2023

Oranje Nassau speelde haar eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op seizoen 23/24. Het deed dit tegen het jonge Be Quick onder 21 jaar. Het werd een lekker wedstrijdje waar  het  “volwassen”  Oranje Nassau bij vlagen de grootste moeite had om de frisse en snelle stadgenoten  bij te benen. Niet alleen de snelheid, maar ook het aanvallende spelpatroon, bezorgde de achterhoede van ON handen vol werk. Oranje Nassau dat een groot aantal nieuwe spelers in de basis had staan moest zichtbaar aan elkaar wennen. Vandaar ook het grote nut van deze oefencampagne. Twee trainingsweken en een paar wedstrijden geven een goed gevoel  om straks een aantal weken op vakantie te gaan, om daarna weer vol uit aan de slag te gaan voor een zoals het nu lijkt, een weer heel interessante competitie in de 1e klasse  H. Even wennen aan de letter H, maar het klopt. Dat het weer spannend wordt bewijst de nu al belangstelling van klassegenoten en omroep OOG.

Door Bert Postma

Oranje Nassau kwam in de 10e minuut een beetje gelukkig aan de 1 – 0 voorsprong. De Be Quick doelman kon de bal niet onder controle krijgen en de wegspringende bal kon door nieuweling Filipe Pinheiro eenvoudig binnen geschoten worden. Daar bleef het de eerste helft ook bij wat de score betreft. Er waren aan beide zijde wel kansen,. Maar of de keepers waren de baas over de aanvallers, of er werd slordig met de mogelijkheden omgegaan.

Er kwam een ander Be Quick uit de kleedkamer voor de tweede helft. De schroom was duidelijk achter gelaten en het tempo werd flink opgeschroefd. Dit leverde in de 50e minuut reeds de gelijkmaker op. Jesper Oosterbaan smaakte het genoegen. 1 – 1. Dat dit geen toevalstreffer was,  bewees dezelfde speler een acht minuten later en bracht de withemden terecht op voorsprong. 1 – 2. Een kleine 10 minuten later dreigde er een debacle voor de thuisclub toen wederom Jesper Oosterbaan doel trof. 1 – 3.  Een zuivere hattrick voor de Be Quick spits. Mij is niet bekend of hij de wedstrijdbal ook in zijn sporttas richting de Esserberg ontvoerd heeft. Trainer Heerlijn greep in en bracht de nodige wissels in. Dat dit de juiste keuze was bleek al snel, want good old Rhobin Brander bracht in de 80e minuut de aansluiting treffer op zijn naam 2- 3. De jongelingen van Be Quick raakten hierdoor toch even in de war en moesten bijna de gelijkmaker incasseren toen Frederik Specken rakelings over de kruising vuurde. Dat die gelijkmaker er toch nog in blessure tijd kwam, was sneu voor de gasten, maar goed voor het moraal van de thuisclub. Het was wederom Filipe Pinheiro die scoorde 3 – 3. Dit doelpunt was vele malen leuker dan zijn eerste. Jammer dat hij niet op film staat. Scheidsrechter Brian Huizinga die uiteraard geen enkele moeite had om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, floot op het goede moment af. 3 – 3. Volgende week speelt ON haar tweede oefen  wedstrijd in Assen,  bij LTC.