Oranje Nassau trotse koploper na winst op WVV

Gepubliceerd op
09 december 2023
Je krijgt bij voetbal nu eenmaal geen bonuspunten voor fraai spel, mooie aanvallen en leuke acties zoals bij schoonrijden schansspringen of van een duikplank springen. Dus als je drie keer scoort en je tegenstander maar één maal ben je gewoon terecht winnaar. Punt uit. En je kunt er nog uren over doorkeuvelen wie de mooiste kansen, de beste mogelijkheden, de meeste pech of het minste geluk had, als je er minimaal een meer in schopt of kopt ben je winnaar. En zo geschiedde op sportpark Coendersborg. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd waarin WVV misschien de meeste en beste kansen kreeg, ON benutte er twee meer dan haar concurrent. Punt uit.
 
door Bert Postma
 
Onder weer eens belabberde weersomstandigheden mocht WVV aftrappen en proberen het Oranje Nassau zo moeilijk mogelijk te maken en met een overwinning terug te keren naar Winschoten. De winnaar van dit duel mag zich tot minimaal 20 januari volgend jaar koploper noemen. Oranje Nassau opende de wedstrijd goed en het was reeds in de achtste minuut dat de voorsprong daar was. Na een fraaie combinatie was het Peter van Son die de bal tegen het nylon joeg. Een comfortabele 1 - 0 verscheen op het score bord. Een minuut later bofte WVV dat een overtreding op Rick Wiersma, achter de rug van arbiter Pieter Tanja gebeurde, anders had de bal op de stip gelegen. Het spel golfde op en neer en in de 11e minuut ontsnapte ON aan een tegentreffer. Een paar minuten later weer alle geluk en uit de verkregen corner ontstond de volgende kans. Oranje Nassau stond onder forse druk en een Erwin Heidekamp in topvorm was nodig om WVV niet te laten scoren. In de 28e minuut was er geel voor Tyson dos Santos. Je moet zo langzamerhand weten dat als je teveel babbels tegen de leiding hebt, dat dan  een prent je deel is. In de 30e minuut moest Heidekamp een foutje van Ard Veenhof corrigeren. Terwijl vriend en vijand een doelpunt van de gasten verwachtte, sloeg Peter van Son, na een schitterende dieptepass van Tyson dos Santos, genadeloos toe en zette de fraaie 2 - 0 voorsprong op het scorebord. Mooier kon je het op dat moment vlak voor de pauze niet krijgen.
 
WVV startte energiek aan de tweede helft en schiep zich weer een aantal prima mogelijkheden, maar vond steeds weer die dekselse Heidekamp op haar weg. Trainer Gerard Wiekens van WVV had in de gaten dat er wat veranderen moest om tot succes te komen. Ali Morteza Zia verliet het veld. Voor hem kwam Dinard Gijsen in de plaats. Het leverde al vrij snel resultaat op en het was Ivar Bruins die de aansluitingstreffer mocht scoren. 2 - 1. Hier was wel een onnodig bal verlies van Rick Wiersma voor nodig, waarna Heidekamp ongelukkig zijn doel verliet. De spanning was weer volledig terug. Trainer Erwin  Heerlijn greep in en Ezra Schrijver, Tyson dos Santos en Tim Deelen verlieten het veld. Voor hen kwamen Thomas Careman, Youri Schuur en Daan Smit in de 67e minuut binnen de lijnen. Een kwartiertje later mocht ook Rick Wiersma plaats maken voor de vertrekkende Bernard Suffner, die weer naar Duitsland gaat. Bij WVV kwamen in de 82e minuut Jessy Velt en Rik Eggens nog op het veld om te proberen nog een punt uit het vuur te slepen. WVV speelde alles of niets en Oranje Nassau kreeg daardoor de nodige ruimte en mogelijkheden. En wie anders dan invaller Thomas Careman mocht na een vlotte combinatie de bevrijdende 3 - 1 scoren. Blijdschap bij alles wat ON een warm hart toedraagt en een smetje was dat Filipe Marcal Pinheire nog een gele kaart kreeg voor een overtreding van een aantal minuten terug.
Oranje Nassau gaat voor de beker a.s. zaterdag nog naar Lac Frisia in Leeuwarden en mag daarna genieten van de  terecht verworven eerste plaats. 

Tot slot nog de foto's.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.