Prima week voor Oranje Nassau

Gepubliceerd op
10 april 2022

Zo kunnen we het wel noemen, na weken van teleurstelling en tegenvallende uitslagen. Vaak maar met een doelpuntje verschil verliezen en dan ook nog in blessuretijd. Het zat niet mee. Het vizier stond niet op scherp. En het vertrouwen in ons zelf zakte een beetje weg. Maar zie daar, dinsdagavond werd Zeerobben met forse cijfers terug gestuurd naar Harlingen en zaterdag moesten de Drachtster Boys een iets kortere route terug naar Friesland afleggen. Met een duidelijke 3 – 1 overwinning trok ON aan het langste eind.

Door Bert Postma

Toen pupil van de week Thorvald Kinai Boomsma de score opende op een koud en winderig Coendersborg, werd de toon gezet voor een leuk middagje Oranje Nassau. Thorvald voetbalt bij onze SJO Coendersborg in Jo8 1. Hij speelt daar op alle posities en is dus een echte allrounder. Hij zit op de Heidingaschool in groep 4. Hij voelde zich volkomen op zijn gemak bij het trio Bryan Huizinga (scheidsrechter) en de assistenten Jort Tibbesma en Jan Remmers.

Drachtster Boys mocht aftrappen en was direct, binnen een minuut gevaarlijk met een schot dat maar net over het doel van Heidekamp vloog. ON was gewaarschuwd en nam dit ter harte. Na wat aftasten van beide kanten was het Rick Wiersma die een schotje loste op het Drachtster Boys doel. Geen probleem voor doelman Emile Peters. ON nam het heft in handen en in de 11e minuut een grote kans voor Caram Cameiro Alves. Er werd gemist maar in de drukte constateerde leidsman Huizinga hands en de bal ging op de stip. Voor Rick Wiersma geen enkel probleem en ON stond op voorsprong. 1 – 0. Er ontstond een leuke wedstrijd, waarin Dr. Boys het verloren terrein probeerde te heroveren. Dat leverde in de 27e minuut een vrije trap op net buiten de 16 meter. Oud ON'er Joël Wagenaar nam dit klusje voor zijn rekening, maar trof een uitstekende Erwin Heidekamp tegenover zich. Zes minuten later werd een overtreding van DrachtsterBoys gehonoreerd met een vrije trap. Op de punt van het strafschopgebied werd dit gegund aan David Voigt. Hij liet Wagenaar zien hoe je zo’n bal binnenschiet. Een briljantje. 2 – 0. Drachtster boys probeerde wat terug te doen, maar de ON verdediging stond op scherp. In de 37e minuut een kans, maar Heidekamp redde opnieuw. Twee minuten voor rust nog een van de steeds uitstekende voorzetten van Wagenaar. Maar die werd helaas voor de Friese supporters over gekopt.

De plm. 100 toeschouwers hadden zich gelaafd aan de koffie, gehaktballen en groente-tomatensoep en namen hun plaatsen weer in , in de hoop net zo’n leuke tweede als eerste helft te zien. Oranje Nassau deed er alles aan om de week goed af te sluiten. Drachtster Boys zette aan om de aansluiting treffer te produceren, maar kon niet goed omgaan met de wind in rug en het snelle kunstgras. Veel diepte passen gingen dan ook onbereikbaar voor de spitsen over de achterlijn. In de 73e minuut werd doelpunten maker Voigt gewisseld voor Wallid Barhouss . Daar lag het zeker niet aan, maar een minuut later scoorde vanuit het niets Harm Welfing de 2 – 1 voor Drachtster Boys. In de 79e minuut een gele kaart voor dezelfde Welfing voor een forse overtreding op Rick Wiersma. Even werd het spannend voor ON, maar van paniek geen sprake. Vol zelfvertrouwen werd er collectief verdedigd en probeerde men er uit te komen. Dat leverde in de 84e minuut een corner op, die kort genomen werd door Rick Wiersma op Thomas Careman, die de bal op schitterende wijze over Peters krulde. De bevrijdende 3 – 1 werd met grote vreugde ontvangen.(foto). Thomas noemde het een beetje geluk, maar het schijnt een copie te zijn, van een doelpunt tegen Zeerobben, eerder deze week. In de 88e minuut mocht Dave Bosgraaf gaan rusten. Voor hem kwam Kevin Brander in het veld. Een prima prestatie van alles wat bij ON hoort en een compliment voor het arbitrale trio dat deze sportieve wedstrijd tot een goed einde bracht.

Zaterdag a.s. wacht in Winsum de volgende zware klus waar het, door de ons wel bekende trainer Bert Vos getrainde vv Winsum, de tegenstander is.