Topwedstrijd op Coendersborg zaterdag.

Gepubliceerd op
06 december 2023

Topwedstrijd op Coendersborg zaterdag

Opnieuw staat Oranje Nassau voor een enorme uitdaging. Voor de tweede keer binnen een maand komt WVV 1896 op bezoek. Deze keer geen strijd om een plek in de volgende ronde, maar om de winterstop in te gaan als eerste in de competitie. De ploeg die wint staat een aantal weken bovenaan. Want pas op20 januari 2024 wordt de competitie hervat. Maar bij een gelijkspel kan DZOH ook nog de eerste plek claimen, tenminste als ze weten te winnen van Velocitas 1897. Genoeg dus om naar uit te kijken. En ook voldoende redenen om zaterdagmiddag naar sportpark Coendersborg te komen voor de titanenstrijd  tussen beide koplopers.

Door Siemon Aikema

WVV Winschoten is een betrekkelijk nieuwe tegenstander voor de thuisclub. Zoals de naam al aangeeft is de club opgericht in 1896. Op hun website presenteren ze zich als een bruisende sociale voetbalvereniging. “Iedereen doet mee bij ons. Of je nu lekker voetbalt voor je lol, of op zoek bent naar voetbaluitdaging op een hoger niveau, onze club biedt het” zo lees ik verder. De ouderen onder ons zullen WVV herinneren als de club waar spelers als Arie Haan, Jan Mulder en Klaas Nunninga hebben gevoetbald. Maar ook Marnix Kolder heeft een aantal jaren in de jeugd bij de club gespeeld, voordat hij overging naar BV Veendam

Terug naar het heden. We constateren dat WVV  voorlopig weer succesvol in de competitie. Ook vorig seizoen mocht de aanhang van WVV niet ontevreden zijn. Een derde plaats en een periode (de derde) was het resultaat. Tot afgelopen weekend stond de ploeg van trainer Gerard Wiekens bovenaan. Sinds afgelopen zondag moeten ze die eerste plek delen met Oranje Nassau. Zes wedstrijden op rij wonnen de Winschoters, daarna volgden een gelijkspel en een nederlaag. Afgelopen weekend wist Winsum ook een gelijkspel uit het vuur te slepen, al was Winsum, volgens hun twitteraar de iets betere ploeg. Dagblad van het Noorden omschreef het iets anders: “bloedeloze brilstand die nauwelijks boeide.” Doordat Oranje Nassau wel zijn wedstrijden won, hebben de Stadjers de achterstand op de koploper in een paar weken ingelopen. Vorige maand speelde WVV, zonder bijvoorbeeld Martijn Delger en Martijn Drent, met 0-0 gelijk in een aantrekkelijke bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau. Teammanager Meindert Tuinstra van WVV zei onlangs tegen me dat ze er weer een mooie wedstrijd van willen maken, net zoals in de beker. “Dan kan het alle kanten op”, zo voegde hij er aan toe. En als de strijd net zo ontbrandt als op 21 november dan staat ons een mooie attractieve wedstrijd te wachten.

Statistisch vallt er te melden dat Oranje Nassau tot nu toe nog nooit heeft verloren van WVV. Twee keer werd een oefenwedstrijd gewonnen in Winschoten, daar won ON vorig seizoen ook de bekerwedstrijd (0-3) en dit seizoen werd er in de beker gelijkgespeeld (0-0), waarna ON de strafschoppen net iets beter nam. Dat zullen velen zich nog wel herinneren.

Oranje Nassau won zaterdag van Velocitas 1897. Erwin Heerlijn noemde het in een nabeschouwing op de wedstrijd een zakelijke overwinning. Volgens hem is Velocitas een goede ploeg, die het Oranje Nassau wel moeilijk heeft gemaakt. Oranje Nassau had het volgens hem in bepaalde fases van de wedstrijd wel onder controle.  Velocitas creëerde wel wat kansen, die niet benut werden, maar ddie kansen ontstonden volgens Erwin door onzorgvuldigheden van zijn team. “Er gingen ook best wat dingen goed, maar het was wat minder sprankelend dan de weken daarvoor. Het is mooi dit soort wedstrijden met 0-2 af te ronden. Groots was het niet zakelijk wel. Maar we staan wel gewoon bovenaan.” En daar heeft de trainer toch wel weer gelijk in.

Uiteraard kijken we ook nog naar de wedstrijd van komende zaterdag. Het is tenslotte de voorbeschouwing op Oranje Nassau-WVV. “We moeten even kijken wat het weer gaat doen natuurlijk”, zo zei Erwin. Het is een mooi affiche om de strijd om de Herbstmeister in de laatste wedstrijd te beslissen. Erwin denkt dat het weer een zelfde wedstrijd wordt als in de beker. Dus vindt hij het voor de liefhebber een mooie pot. Zijn ploeg gaat er alles aan doen om na zaterdag nog bovenaan te staan. Tegelijkertijd vindt hij dat het allemaal niets uitmaakt. Het gaat er volgens de trainer om waar je na de laatste ronde van de competitie staat. “Dat is het allerbelangrijkste, we kijken er wel weer naar uit en gaan er iets van maken.” zo besluit onze trainer.  Ook ik ben benieuwd hoe het zal uitpakken. In mijn optimisme voorzie ik een overwinning. Oranje Nassau heeft voldoende kwaliteiten om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Maar mijn realiteitszin vertelt me ook, dat WVV een goede opponent is. Dat hebben we in november al kunnen zien. Daarom zal het allemaal afhangen van de vorm van beide ploegen En welk team deze middag zaterdag net dat beetje extra kan brengen. Toch zullen mensen die  mij kennen weten, dat ik optimistischer ben dan realistischer. En nu maar hopen dat ik gelijk krijg.

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur zal de strijd losbarsten tussen beide giganten. En rond 17.00 uur zal duidelijk zijn wie bovenaan staat. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Tanja uit Oosterwolde en zijn assisttenten Hessel Soldaat uit Hardegarijp en Jerry Bremmer  die volgens mij uit de omgeving van Meppel komt.

In de onderlinge strijd tussen Drenthe en Groningen is er weer niets veranderd. Beide provincies kregen er één punt bij. Daardoor houdt Drenthe de voorsprong (12-10). Komend weekend kan er mogelijk weer het één en ander veranderen omdat er vier onderlinge ontmoetingen op het programma staan.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.