Zaterdag topper op Coendersborg om de koppositie in 1F

Gepubliceerd op
18 januari 2023

De hervatting van de competitie in de eerste klasse F begint met twee toppers. Koploper Pelikaan S gaat op bezoek bij nummer twee Oranje Nassau. Nummer drie Blauw Wit’34 ontvangt nummer vier ONS Sneek. Een belangrijk dag dus voor de top vier. Zeker ook voor Oranje Nassau, dat de goede reeks van voor de winter graag wil vervolgen en graag de koppositie van Pelikaan S overneemt.

Door Siemon Aikema

Net als het vorig seizoen doet Pelikaan S het ook dit jaar weer uitstekend. Het is de enige club in onze klasse, die nog geen nederlaag heeft geleden. Het vorig seizoen was er al veel kwaliteit in de selectie met spelers als Jan Hooiveld, Jeroen Haan, Omar Kavak, Stefan van der Wal en Fabian Stevens om er maar een paar te noemen. Dit jaar zijn Emmanuel Adegbola (Be Quick 1897), Rochendy Constancia (Noordbergum) en Kasra Kahidi (Hoogezand) er nog bij gekomen. Pelikaan S is een ervaren team met zeker een tiental dertigers, waar de ‘ouderen’ nog steeds van veel waarde zijn. Zo scoorde Jan Hooiveld (35 inmiddels) in de laatste wedstrijd voor de winterstop in de 90e minuut de winnende goal tegen Blauw Wit ’34, waardoor Pelikaan S toch nog als koploper de winterstop in kon. De selectie van trainer Jan Kloetstra is zeker ook één van de favorieten, misschien wel dé favoriet voor de titel. Vorig seizoen eindigde het team als derde en nam de vervangende derde periodetitel over van ‘d Olde Veste. De voorbereiding op het tweede deel van de competitie liep niet helemaal volgens de verwachting. De oefenwedstrijd tegen Jubbega ging niet door, tegen Gomos werd met 3-2 verloren en ook het oefenduel tegen Achilles 1894 ging niet door. Dinsdagavond werd nog geoefend tegen GRC. Pelikaan S won deze ontmoeting met 3-2.

Pelikaan S en Oranje Nassau kwamen op Coendersborg nog maar twee keer tegen elkaar uit. Bij de opening van het seizoen 19/20 speelden beide ploegen gelijk. Ook twee jaar later, in oktober 2021, werd het na een spectaculaire wedstrijd uiteindelijk 4-4. Na een ruststand van 2-1 wist Pelikaan S een 2-3 voorsprong te nemen. Maar twee minuten later was het alweer gelijk. Toen Josua Sion Pelikaan S in blessuretijd op een 3-4 voorsprong zette, leek de wedstrijd gespeeld. Maar toch wist ook Thijs Gerlofs de 4-4 t scoren, waardoor beide ploegen loon na werken kregen.

De voorbereiding van Oranje Nassau liep, als het om resultaat ging, ook niet op rolletjes. Tegen Helpman zaterdag en SV Bedum werd gelijkgespeeld na een aanvankelijke achterstand. Maar, zo hoorde ik vorige week dinsdag van een toeschouwer op de tribune, Oranje Nassau heeft het niet zo op oefenwedstrijden. Trainer Heerlijn zelf gaf aan dat de voorbereiding maar kort is geweest en dat de selectie eerst nog in de feestdagenmodus zat. Ze zijn ook met klein groepje begonnen. “Voor de oefenwedstrijden is het belangrijkste dat de spelers meters in de benen hebben”, zei de trainer. “Het zijn wedstrijden waarin je veel wisselt. Komende ontmoeting met Pelikaan S dan gaat het er weer om”. Ik voeg daar zelf nog aan toe, dat we eerder hebben gezien dat een minder goed optreden in de beker in september niet leidde tot een teleurstellend verloop van de competitie. Dat geeft mij ook hoop voor de herstart van de competitie, ook al wil ik Pelikaan S zeker niet onderschatten. Het is en blijft een goede ploeg, maar Oranje Nassau heeft ook tegen sterke ploegen laten zien dat goed met die  teams mee kunnen doen. En de ongeslagen reeks in deze competitie is ook niet voor niets. Voor wie het  interessant vindt, Oranje Nassau heeft de langste reeks overwinningen, ze zijn zeven wedstrijden zonder puntverlies. Daarnaast is het team al negen wedstrijden ongeslagen.op rij ongeslagen. Dat geeft in ieder geval aan hoe sterk de thuisclub in de competitie presteert. We hebben de trainer ook gevraagd hoe hij tegen zaterdag aankijkt. “Pelikaan S heeft een goede ploeg, en lijkt wat fitter te zijn dan andere jaren. Ze draaien wel, maar bij ons draait het ook. Ik denk dat het weer een mooie open wedstijd kan worden. Twee ploegen die altijd willen voetballen. Twee ploegen met individuele kwaliteit”. Volgens Heerlijn zit er wel wat spanning op, dat is volgens hem inherent aan de stand. “We zullen het zien, we moeten gewoon naar onze eigen ploeg kijken de dingen weer doen zoals we voor de winterstop ook deden. Ik heb er wel vertrouwen in dat we er zaterdag gewoon weer staan. Ik heb er zin in en hopelijk is het zaterdag droog” , zo voegde hij er nog aan toe. Dat laatste is natuurlijk niet alleen voor de spelers fijn, ook de toeschouwers zullen dan meer kunnen genieten. Voordat ik met  de trainer had gesproken had ik al opgeschreven, dat ik met enig optimisme de wedstrijd tegemoet zie. Een wedstrijd, die zeker de moeite waard is om te bezoeken, Want Oranje Nassau-Pelikaan S staat voor spanning en spektakel met als inzet de koppositie in 1 F. Helaas zal Oranje Nassau het zaterdag zonder mijn support moeten doen. Ik heb die middag andere verplichtingen en zal met veel spijt de wedstrijd aan mij voorbij laten gaan.

Zaterdag om 15.00 uur brandt de strijd los op Coendersborg.  De ervaren scheidsrechter Jeen Boringa is aangewezen om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Als assistent zijn Ate van der Meer en Fleur Knevelman aangesteld. 

De strijd tussen Groningen en Friesland hoe zat het ook al weer? Groningen stond al voor in deze onderlinge strijd. In de laatste ronde voor de winterstop won ONS Sneek van Gorecht en Pelikaan S van Blauw Wit ’34. Leeuwarder Zwaluwen en Hoogezand  speelden gelijk, de rest van de matches waren onderlinge ontmoetingen. Groningen heeft nu negentien overwinningen, Friesland heeft er elf. Komende zaterdag staan er drie ontmoetingen tussen Friese en Groninger clubs op de rol. We zijn benieuwd hoe de onderlinge verschillen zaterdagavond  zijn. Loopt Groningen verder uit of kan Friesland de achterstand verkleinen?

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.